ΥΠΕΝ: Αλλάζει η κατανομή των εσόδων από τους πλειστηριασμούς δικαιωμάτων εκπομπών

ΥΠΕΝ: Αλλάζει η κατανομή των εσόδων από τους πλειστηριασμούς δικαιωμάτων εκπομπών
Τρίτη, 29/03/2022 - 17:51

Υπεγράφη η υπουργική απόφαση που αλλάζει την κατανομή των εσόδων από τους πλειστηριασμούς δικαιωμάτων εκπομπών. Συγκεκριμένα με απόφαση που συνυπογράφουν ο υπουργός Ενέργειας Κ. Σκρέκας και ο υφυπουργός Γ. Αμυράς τροποποιείται η ΚΥΑ για τον καθορισμό του τρόπου κατανομής εσόδων από πλειστηριασμούς δικαιωμάτων εκπομπών αερίων θερμοκηπίου για το 2022.

Σύμφωνα με την τροποποίηση, το 1% των εσόδων από τους πλειστηριασμούς δικαιωμάτων εκπομπών θα διατεθεί στο ΥΠΕΝγια την κάλυψη λειτουργικών του δαπανών.

Οι δαπάνες που θα καλυφθούν από το ποσό αυτό αφορούν δράσεις για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης στη χώρα.

Η τροποποίηση κρίθηκε αναγκαία, σύμφωνα με το ΥΠΕΝ, αφού διαπιστώθηκε ανάγκη εξεύρεσης πόρων για την ενίσχυση τέτοιων δράσεων, όπως αναφέρεται στο σκεπτικό της απόφασης.

Συγκεκριμένα, η διαδικασία που ορίζει η τροποποίηση έχει ως εξής:

Το ποσό που αντιστοιχεί στο 1% των εσόδων θα πιστώνεται στο λογαριασμό του Δημοσίου όπου κατατίθενται τα λοιπά έσοδα Τακτικού Προϋπολογισμού από τον ΔΑΠΕΕΠ, με τη Διεύθυνση Προϋπολογισμού Γενικής Κυβέρνησης να προχωρά στη συνέχεια, κατόπιν αιτήματος της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του ΥΠΕΝ, στην εγγραφή των ανάλογων πιστώσεων σε αριθμούς λογαριασμού εξόδων του Τακτικού Προϋπολογισμού του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.