Ηλεκτροκίνηση: Στην τελευταία θέση στην ΕΕ η Ελλάδα σε ότι αφορά τα διαθέσιμα σημεία φόρτισης

Ηλεκτροκίνηση: Στην τελευταία θέση στην ΕΕ η Ελλάδα σε ότι αφορά τα διαθέσιμα σημεία φόρτισης
Τρίτη, 14/09/2021 - 19:54

Στην τελευταία θέση βρίσκεται η χώρα μας στην ΕΕ σε ότι αφορά τα διαθέσιμα σημεία φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ένωση Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA).

Συγκεκριμένα, τα στοιχεία που παραθέτει η ACEA για το 2020 δείχνουν ότι στην Ελλάδα υπάρχουν 0,2 σημεία φόρτισης ανά 100 km, ενώ το μερίδιο αγοράς των ηλεκτροκίνητων οχημάτων φτάνει το 2,6%.

Σε λίγο καλύτερη θέση βρίσκεται η Ελλάδα σε ό,τι αφορά το μερίδιο αγοράς των ηλεκτροκίνητων οχημάτων, αφού μεταξύ των χωρών για τις οποίες διατίθενται στοιχεία βρίσκει κανείς άλλες 8 που υπολείπονται τις χώρας μας.

Σχολιάζοντας τα στοιχεία, ο γενικός διευθυντής της ACEA, Eric-Mark Huitema επεσήμανε ότι «οι καταναλωτές δεν θα είναι σε θέση να στραφούν σε οχήματα μηδενικών εκπομπών αν δεν υπάρχουν αρκετοί σταθμοί φόρτισης και ανεφοδιασμού κατά μήκος των δρόμων όπου οδηγούν», συμπληρώνοντας πως «για παράδειγμα, εάν οι πολίτες της Ελλάδας, της Λιθουανίας, της Πολωνίας και της Ρουμανίας πρέπει να διανύσουν 200 χιλιόμετρα και άνω για να βρουν φορτιστή, δεν μπορούμε να περιμένουμε από αυτούς να είναι πρόθυμοι να αγοράσουν ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο».