Γεραπετρίτης: «Η πράσινη ανάπτυξη το στοίχημα της επόμενης δεκαετίας»

Γεραπετρίτης: «Η πράσινη ανάπτυξη το στοίχημα της επόμενης δεκαετίας»
Τετάρτη, 30/06/2021 - 17:46

Στην «πράσινη» ανάπτυξη αναφέρθηκε κατά την ομιλία του στο 1ο Συνέδριο «GREEN DEAL GREECE 2021», που διοργάνωσε το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας την Τρίτη 29 Ιουνίου 2021 ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης.

«Η Ευρωπαϊκή Συμφωνία θα αλλάξει τη νοοτροπία των Ευρωπαίων πολιτών», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης στο 1ο Συνέδριο «GREEN DEAL GREECE 2021», που διοργανώνει το ΤΕΕ. «Είναι σημαντικό ότι η προστασία του περιβάλλοντος είναι στο επίκεντρο χωρίς να υποβαθμίζει την αναπτυξιακή πορεία της χώρας», ξεκαθάρισε ο κ. Γεραπετρίτης, και πρόσθεσε ότι «ανάπτυξη και περιβάλλον μπορούν να βαδίσουν χέρι – χέρι σε ένα ισόρροπο μίγμα για την πράσινη επανάσταση για τα επόμενα δέκα χρόνια».

Σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας: «Φέτος γιορτάζουμε τα 200 χρόνια από την Επανάσταση και 40 χρόνια από την ένταξή μας στην ΕΕ. Σε αυτή την πορεία χρειαζόμαστε όλους. Η πράσινη ανάπτυξη είναι ένα στοίχημα για την επόμενη δεκαετία. Μπορούμε να μιλάμε για μία Ελλάδα πιο πράσινη, πιο βιώσιμη. Ένα πράσινο συμβόλαιο που θα κάνουμε ως Ελλάδα με τις επόμενες γενιές».