Hyundai: Επένδυση 7,4 δις δoλαρίων στις ΗΠΑ έως το 2025 με έμφαση στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Hyundai: Επένδυση 7,4 δις δoλαρίων στις ΗΠΑ έως το 2025 με έμφαση στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα
Παρασκευή, 14/05/2021 - 16:14

Η Hyundai Motor Group της Νότιας Κορέας δήλωσε την Πέμπτη ότι σχεδιάζει να επενδύσει 7,4 δισεκατομμύρια δολάρια στις Ηνωμένες Πολιτείες έως το 2025 για την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων, την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων παραγωγής και την περαιτέρω επένδυσή της σε λύσεις έξυπνης κινητικότητας.

Η ανακοίνωση ήρθε πριν ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Νότιας Κορέας Moon Jae-in στην Ουάσιγκτον την ερχόμενη εβδομάδα σε συνομιλίες που αναμένεται να καλύψουν τα ζητήματα της Βόρειας Κορέας, των εμβολίων COVID-19 και άλλα θέματα.

Σημειώνεται ότι ο Μπάιντεν ζήτησε νέες επενδύσεις ύψους 174 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την ενίσχυση των ηλεκτρικών οχημάτων και των σημείων φόρτισης.

Η Hyundai Motor του ομίλου θα ξεκινήσει την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων σε εγκατάσταση των ΗΠΑ το 2022, ενώ η θυγατρική της, Kia Corp, σχεδιάζει επίσης να κατασκευάσει ηλεκτρικά οχήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Hyundai διαθέτει εργοστάσιο στην Αλαμπάμα, ενώ η Kia παράγει αυτοκίνητα σε εργοστάσιο στη Γεωργία.

«Αναθεωρούμε επιλογές, συμπεριλαμβανομένης της επέκτασης της μονάδας παραγωγής μας, αφού ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στις συνθήκες της αγοράς των ΗΠΑ και στη νέα πολιτική EV της κυβέρνησης των ΗΠΑ», δήλωσε η Hyundai στο Reuters.

Η κίνηση έρχεται καθώς ο μεγαλύτερος προμηθευτής ηλεκτρικών μπαταριών της Hyundai, η SK Innovation, προχωρά στην κατασκευή νέων εργοστασίων στις ΗΠΑ για τη Volkswagen και τη Ford και σχεδιάζει να επεκτείνει την ισχύ της στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ειπλέον, η Hyundai δήλωσε ότι θα συνεργαστεί με την κυβέρνηση των ΗΠΑ και τους επιχειρηματικούς εταίρους για την εγκατάσταση σταθμών ανεφοδιασμού υδρογόνου και προσφέρει τα νέα SUV υδρογόνου, NEXO.

Τέλος, η Hyundai επενδύει σε ρομποτική, αστική κινητικότητα και αυτόνομη τεχνολογία οδήγησης.

Πηγή: Reuters