Σκρέκας: Έως το βράδυ θα έχουν αποκατασταθεί τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση

Σκρέκας: Έως το βράδυ θα έχουν αποκατασταθεί τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση
Τετάρτη, 17/02/2021 - 20:08

Την εκτίμηση ότι έως το βράδυ θα έχουν αποκατασταθεί τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση εξέφρασε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, μιλώντας στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του MEGA. Ο κ. Κώστας Σκρέκας αναφέρθηκε στα προβλήματα που από την κακοκαιρία «Μήδεια» και τις υπεράνθρωπες, όπως τις χαρακτήρισε, προσπάθειες που καταβάλλονται για την αποκατάστασή τους. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Υπουργός, έχει δοθεί προτεραιότητα για να ηλεκτροδοτηθούν εκείνα τα σπίτια που έχουν μείνει πάρα πολλές ώρες χωρίς ηλεκτρική ενέργεια.

Σε ερώτηση για το ποιός ευθύνεται για το ότι 250 χιλιάδες νοικοκυριά έχουν μείνει χωρίς ρεύμα επί σχεδόν τρεις ημέρες, ο κ. Σκρέκας απάντησε πως δεν είναι ώρα αυτή τη στιγμή για να αποδοθούν ευθύνες. "Σίγουρα, φταίει ο καιρός ένα φαινόμενο ιδιαίτερης σφοδρότητας που έπληξε όλη την Ελλάδα, αλλά ιδίως την Αττική", τόνισε.

Ο Υπουργός ΠΕΝ αναφέρθηκε επίσης, στην άψογη, όπως είπεί συνεργασία του ΔΕΔΔΗΕ με τα συνεργεία των Δήμων, την Πολιτική Προστασία και την Πυροσβεστική. «Είμαστε όλοι εκεί έξω στο πεδίο και δίνουμε τιτάνιο αγώνα για να μπορέσουμε να φέρουμε πίσω το ρεύμα», υπογράμμισε.

Όσον αφορά στις κατηγορίες που εκτόξευσε ο Περιφερχειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης σε βάρος του ΔΕΔΔΗΕ, επανέλαβε πως η συνεργασία με τους τεχνικούς και τις υπηρεσίες του Διαχειριστή είναι άψογη. "Από το πρωί έχουμε ηλεκτροδοτήσει 12 γραμμές Μέσης Τάσης και μας έχουν απομείνει ακόμη άλλες 20 γραμμές. Στόχος είναι έως το βράδυ να έχει αποκατασταθεί η συντριπτική πλειοψηφία των βλαβών στη Μέση Τάση, εξαιτίας της πτώσης δένδρων στις γραμμές" είπε και κατέληξε: "Να σεβαστούμε τους ανθρώπους που έμειναν δίχως ρεύμα αλλά και τους ανθρώπους που παλεύουν για να επανασυνδέσουν τo ρεύμα στα σπίτια."