ExxonMobil και Chevron: Συζητήσεις για τη συγχώνευση των δύο εταιρειών πραγματοποιήθηκαν στις αρχές του 2020

ExxonMobil και Chevron: Συζητήσεις για τη συγχώνευση των δύο εταιρειών πραγματοποιήθηκαν στις αρχές του 2020
Δευτέρα, 01/02/2021 - 14:59

Η δύο μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες ExxonMobil και Chevron είχαν προκαταρκτικές συνομιλίες στις αρχές του 2020 με σκοπό τη διερεύνηση του ενδεχομένου για τη συγχώνευσή τους.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για μία συζήτηση που αφορούσε τη συγχώνευση των δύο μεγαλύτερων αμερικανικών πετρελαϊκών εταιριών και στην περίπτωση που πραγματοποιηθεί θα αποτελεί τη μεγαλύτερη όλων των εποχών, σύμφωνα με πηγές του Reuters.

Όμως οι συζητήσεις έχουν διακοπεί, ένα γεγονός ενδεικτικό της πίεσης που δέχθηκαν οι εταιρίες κατά την πανδημία COVID-19, με τη ζήτηση και τις τιμές του αργού πετρελαίου να βυθίζονταν.

Οι συνομιλίες μεταξύ του εκτελεστικού διευθυντή της Exxon, Ντάρεν Γουντς, και του εκτελεστικού διευθυντή της Chevron, Μάικ Βιρτ, ήταν αρκετά σοβαρές ώστε να σχεδιαστούν νομικά έγγραφα με διάφορα στοιχεία σχετικά με τη συγχώνευση.

Προς το παρόν, η αιτία που προκάλεσε τη διακοπή των συνομιλιών δεν είναι γνωστή.

Σημειώνεται ότι οι τιμές των μετοχών και των δύο εταιριών κατέγραψαν μεγάλη πτώση το 2020, εξαιτίας του πολέμου τιμών του πετρελαίου, μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Ρωσίας, αλλά και των οικονομικών συνεπειών από την εξάπλωση του κορωνοϊού που προκάλεσαν μεγάλη μείωση των τιμών του πετρελαίου.