ΕΕ και Eurostat: Σε τι ποσοστό οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορούν να αντέξουν οικονομικά τη θέρμανση του σπιτιού τους;

ΕΕ και Eurostat: Σε τι ποσοστό οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορούν να αντέξουν οικονομικά τη θέρμανση του σπιτιού τους;
Παρασκευή, 08/01/2021 - 14:58

Το 6,9% του πληθυσμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης δήλωσε ότι δεν μπορεί να χρηματοδοτήσει ικανοποιητικά τη θέρμανση του σπιτιού του, σύμφωνα με νέα στοιχεία που έδωσε στο φως η Eurostat.

Πιο συγκεκριμένα, τα στοιχεία προέκυψαν κατόπιν έρευνας της Eurostat που ολοκληρώθηκε το 2019. Σχετικά με την αδυναμία χρηματοδότησης της θέρμανσης της οικίας, το μεγαλύτερο ποσοστό σημειώθηκε το 2012, αγγίζοντας το 10,8%, ενώ μειώθηκε σταδιακά τα επόμενα χρόνια.

Η συγκεκριμένη κατάσταση ποικίλει μεταξύ των χωρών της ΕΕ. Αναφέρεται ότι μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων που δήλωσαν ότι δεν μπορούσαν να διατηρήσουν το σπίτι τους αρκετά ζεστό καταγράφηκε στη Βουλγαρία, με ποσοστό 30,1%, ενώ ακολουθεί η Λιθουανία με ποσοστό 26,7%, η Κύπρος με 21,0%, η Πορτογαλία με 18,9%, η Ελλάδα με 17,9% και η Ιταλία με 11,1%.

Στον αντίποδα, οι χώρες στις οποίες καταγράφηκαν τα χαμηλότερα ποσοστά αδυναμίας θέρμανης είναι η Φινλανδία, η Αυστρία, η Σουηδία, η Σλοβενία, το Λουξεμβούργο, η Εσθονία και η Γερμανία με ποσοστό χαμηλότερο του 2%.

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στη νέα διαδραστική έκδοση Housing in Europe που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τη Eurostat.

Με πληροφορίες από: Ευρωπαϊκή Επιτροπή/ ec.europa.eu