Αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για συζήτηση του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης των Λιγνιτικών Περιοχών στη Βουλή

Αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για συζήτηση του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης των Λιγνιτικών Περιοχών στη Βουλή
Τρίτη, 17/11/2020 - 16:42

Αίτημα για τη διεξαγωγή ειδικής συνεδρίασης της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου με θέμα το Σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης των Λιγνιτικών Περιοχών της Περιφ. Δυτικής Μακεδονίας και της Μεγαλόπολης κατέθεσαν οι Τομεάρχες και Αναπληρωτές Τομεάρχες Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Οικονομίας και Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σ. Φάμελλος, Α. Χαρίτσης, Π. Πέρκα και Χ. Μαμουλάκης.

Στο αίτημά τους οι βουλευτές αναφέρουν την ανάγκη συνεδρίασης της Επιτροπής, τηρούμενων όλων των υγειονομικών περιορισμών, προκειμένου να τοποθετηθούν οι βουλευτές και οι κοινοβουλευτικές ομάδες και να κατατεθούν απόψεις τόσο για το Σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, για το οποίο η ανοικτή δημόσια διαβούλευση ολοκληρώθηκε πρόσφατα, όσο και για τα Εδαφικά Σχέδια Δίκαιης Μετάβασης τα οποία πρέπει να καταθέσει η Ελλάδα προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την ενεργοποίηση των αντίστοιχων χρηματοδοτικών εργαλείων.

Οι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με το αίτημά τους επισημαίνουν αφενός, την ύψιστη σημασία της ουσιαστικής συζήτησης για τις λιγνιτικές περιοχές της Ελλάδας, που ήδη πλήττονται από τη βίαιη και άδικη απολιγνιτοποίηση που προωθεί η κυβέρνηση, και αφετέρου, τη δημοκρατική υποχρέωση να συζητηθεί το θέμα αυτό με διαφάνεια στη Βουλή, καθώς σε άλλα, αντίστοιχης σπουδαιότητας ζητήματα, η κυβέρνηση έχει αποφύγει τη συζήτηση.