Equinor: Στόχος της εταιρείας οι μηδενικές εκπομπές άνθρακα, σύμφωνα με δηλώσεις του νέου Διευθύνοντος Συμβούλου

Equinor: Στόχος της εταιρείας οι μηδενικές εκπομπές άνθρακα, σύμφωνα με δηλώσεις του νέου Διευθύνοντος Συμβούλου
Δευτέρα, 02/11/2020 - 11:42

Η Equinor, η νορβηγική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου στοχεύει να γίνει μια εταιρεία μηδενικών εκπομπών άνθρακα μέχρι το 2050, συμπεριλαμβανομένων των εκπομπών που προέρχονται από την παραγωγή και την τελική κατανάλωση πετρελαίου, σύμφωνα με δηλώσει του νέου διευθύνοντος συμβούλου της, Anders Opedal, ο οποίος ανέλαβε τα νέα του καθήκοντα τη Δευτέρα.

«Είμαστε έτοιμοι να ενισχύσουμε περαιτέρω τις κλιματικές μας φιλοδοξίες, με στόχο να φτάσουμε τις μηδενικές εκπομπές άνθρακα μέχρι το 2050», δήλωσε ο Opedal.

Σύμφωνα με το Reuters, ο νέος διευθύνων σύμβουλος επανέλαβε και τη μακροχρόνια φιλοδοξία της Equinor να αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου κατά 3% ετησίως για την περίοδο 2019-2026.

Επιπλέον, ο Opedal σχεδιάζει να επεκτείνει την απόκτηση εκτάσεων γαι την ανάπτυξη της αιολικής ενέργειας, δηλώνοντας ότι η φιλοδοξία για επίτευξη μηδενικών εκπομπών θα απαιτούσε και τη δέσμευση και αποθήκευση άνθρακα (CCS), καθώς και τη χρήση τεχνολογιών υδρογόνου.

«Η Equinor ετοιμάζεται για μια αναμενόμενη σταδιακή μείωση της παγκόσμιας ζήτησης πετρελαίου και φυσικού αερίου από περίπου το 2030 και έπειτα ... Μακροπρόθεσμα, η Equinor αναμένει να παράγει λιγότερο πετρέλαιο και φυσικό αέριο σε σχέση με σήμερα», ανέφερε η εταιρεία.