Equinor: Η μονάδα ενεργειακών λύσεων της εταιρείας ανέφερε αύξηση κερδών το γ τρίμηνο του 2020

Equinor: Η μονάδα ενεργειακών λύσεων της εταιρείας ανέφερε αύξηση κερδών το γ τρίμηνο του 2020
Πέμπτη, 29/10/2020 - 15:36

Η νέα επιχείρηση ενεργειακών λύσεων της Equinor πέτυχε κέρδη, προσαρμοσμένα προ φόρων, ύψους 43 εκατομμυρίων δολαρίων, σε σύγκριση με τις απώλειες 25 εκατομμυρίων δολαρίων το ίδιο τρίμηνο του 2019.

Τα κέρδη ύστερα από τους φόρους γι’ αυτό το τρίμηνο ανήλθαν στα 45 εκατομμύρια δολάρια σε σύγκριση με τις απώλειες των 13 εκατομμυρίων δολαρίων το τρίτο τρίμηνο του 2019.

Ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Equinor, Eldar Saetre δήλωσε:

«Συνεχίζουμε να κερδίζουμε αξία από το χαρτοφυλάκιο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και να έχουμε θέση στην κερδοφόρα ανάπτυξη στις αλυσίδες αξίας για τη δέσμευση και αποθήκευση άνθρακα. Αυτό το τρίμηνο ανακοινώσαμε τη συνεργασία μας με την BP, συμπεριλαμβανομένης της εκποίησης του μισού μεριδίου μας στα υπεράκτια αιολικά έργα Empire Wind και Beacon Wind στις ΗΠΑ».

Συμπλήρωσε:

«Προχωρούμε το H2H Saltend, ένα έργο για την παραγωγή υδρογόνου μεγάλης κλίμακας στο Ηνωμένο Βασίλειο και προχωρούμε το έργο Northern Lights στη Νορβηγία ως μέρος της δημιουργίας πλήρων αλυσίδων αξίας για τη δέσμευση, μεταφορά και αποθήκευση άνθρακα».

Σημειώνεται ότι στα συνολικά αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου, η Equinor ανέφερε προσαρμοσμένα κέρδη 780 εκατομμυρίων δολαρίων το τρίτο τρίμηνο, από τα 2,59 δισεκατομμύρια δολάρια την ίδια περίοδο το 2019.