ΕΕ: Το ετήσιο Φόρουμ Ενεργειακής Υποδομής θα πραγματοποιηθεί στις 29 Οκτωβρίου, διαδικτυακά

ΕΕ: Το ετήσιο Φόρουμ Ενεργειακής Υποδομής θα πραγματοποιηθεί στις 29 Οκτωβρίου, διαδικτυακά
Παρασκευή, 23/10/2020 - 16:36

Το ετήσιο Φόρουμ Ενεργειακής Υποδομής (Energy Infrastructure Forum) διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πραγματοποιηθεί φέτος διαδικτυακά στην Πέμπτη 29 Οκτωβρίου.

Πρόκειται για ετήσιο Φόρουμ το οποίο συγκεντρώνει εκπροσώπους των θεσμικών οργάνων της ΕΕ, διαχειριστές συστημάτων μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας, φορείς προώθησης έργων, ρυθμιστικές αρχές, εταιρείες ενέργειας, ΜΚΟ και κοινωνία των πολιτών καθώς και τη χρηματοδοτική κοινότητα.

Οι προαναφερόμενοι φορείς συναντιούνται για να συζητήσουν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ανάπτυξη της ενεργειακής υποδομής στην Ευρώπης και η οικοδόμηση μιας εσωτερικής αγοράς ενέργειας.

Όπως αναφέρει η Κομισιόν σε ανακοίνωσή της, το Φόρουμ θα πραγματοποιηθεί κατ’ εξαίρεση διαδικτυακά, λόγω των ισχυόντων μέτρων που έχουν επιβληθεί λόγω της υγειονομικής κρίσης.

Στην ατζέντα του Φόρουμ περιλαμβάνεται η εξέταση του ρόλου της ενεργειακής υποδομής στην υλοποίηση της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας. Ειδικότερα το ζήτημα θα αναλυθεί μέσω του κανονισμού ΔΕΔ-Ε, των στοιχείων της ολοκλήρωσης του ενεργειακού συστήματος και της υιοθέτησης υπεράκτιων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και καινοτομίας.

Αναφέρεται ότι η εγγραφή γίνεται κατόπιν πρόσκλησης από τους διοργανωτές.

Για περισσότερες πληροφορίες: ΕΔΩ

Πηγή και Φωτογραφία: Ευρωπαϊκή Επιτροπή (ec.europa.eu)