Equinor: Παραιτήθηκε ο CFO, Lars Christian Bacher

Equinor: Παραιτήθηκε ο CFO, Lars Christian Bacher
Παρασκευή, 23/10/2020 - 14:43

Ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος και διευθύνων οικονομικός σύμβουλος (CFO) της Equinor, Lars Christian Bacher, παραιτήθηκε από τα καθήκοντά του, με την παραίτησή του να τίθεται σε ισχύ από την 1η Νοεμβρίου 2020.

Μάλιστα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Equinor, ο Bacher θα παραμείνει στην εταιρεία μέχρι τις 31 Μαΐου του 2021.

Αντικαταστάτης του Christian Bacher ορίστηκε ο Svein Skeie, ο οποίος θα έχει τη θέση του αναπληρωτή εκτελεστικού αντιπροέδρου και CFO της εταιρείας, ενώ παράλληλα θα γίνει μέλος της εταιρικής εκτελεστικής επιτροπής της Equinor, υπό τον διευθύνοντα σύμβουλο, Eldar Saetre.

Ο Bacher δήλωσε:

«Μετά από σχεδόν 30 χρόνια συναρπαστικών προκλήσεων στην Equinor, είναι καιρός να κοιτάξω μπροστά σε νέες ευκαιρίες εκτός της εταιρείας. Είμαι ευγνώμων για τους ενδιαφέροντες ρόλους που μου έδωσε η εταιρεία όλα αυτά τα χρόνια».

Ο Saetre ανέφερε:

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Lars Christian για την ισχυρή συμβολή του στην ανάπτυξη και διαχείριση της Equinor. Ο Lars Christian είχε μια επιτυχημένη καριέρα στους σημαντικούς λειτουργικούς ηγετικούς του ρόλους τόσο στη νορβηγική υφαλοκρηπίδα όσο και διεθνώς. «Ως μέλος της εταιρικής εκτελεστικής επιτροπής για περισσότερα από οκτώ χρόνια, πρώτα ως επικεφαλής της διεθνούς επιχείρησης και τα τελευταία δύο χρόνια ως CFO, βοήθησε στη διαμόρφωση και την ενίσχυση της εταιρείας. Εκτίμησα πολύ τη στενή μας συνεργασία και εύχομαι στον Lars Christian ό, τι καλύτερο για το μέλλον. Θέλω επίσης να χρησιμοποιήσω αυτήν την ευκαιρία για να καλωσορίσω τον Svein στην εταιρική εκτελεστική επιτροπή. Με τη μακρόχρονη εμπειρία του από τη θέση του διευθύνοντος οικονομικού συμβούλου και άλλων ηγετικών θέσεων στην εταιρεία, είναι ιδιαίτερα σεβαστός τόσο εντός όσο και εκτός της Equinor».

Σημειώνεται ότι ο Skeie βρίσκεται στην Equinor από το 1996 και προηγουμένως είχε τη θέση του ανωτέρου αντιπροέδρου για τη διαχείριση και τον έλεγχο των επιδόσεων του CFO.

Φωτογραφία: Equinor