Iberdrola: Εξαγορά της PNM έναντι 4,3 δισ. δολαρίων

Iberdrola: Εξαγορά της PNM έναντι 4,3 δισ. δολαρίων
Πέμπτη, 22/10/2020 - 16:25

Η Avangrid που ανήκει στην Iberdrola εξαγόρασε την αμερικανική εταιρεία ενέργειας PNM έναντι 4,3 δισ. δολαρίων με συναλλαγή η οποία θα πραγματοποιηθεί μέσω συγχώνευσης.

Σημειώνεται ότι ο συνδυασμός Avangrid και PNM, με πάνω από 4,1 εκατομμύρια σημεία προμήθειας, με ρυθμιζόμενη βάση περιουσιακών στοιχείων 12 δισεκατομμυρίων ευρώ, με περισσότερα από 168.000 χιλιόμετρα δικτύων και περίπου 10,9 GW εγκατεστημένης ισχύος (από το 2019), θα επιταχύνει την ανάπτυξη του Ομίλου Iberdrola στις Η.Π.Α.

Η συμφωνία μεταξύ της Avangrid και της PNM, υπόκειται πλέον στην έγκριση των μετόχων της PNM και καθώς η PNM και οι θυγατρικές της λειτουργούν σε ρυθμιζόμενο τομέα, οι σχετικές άδειες σε κρατικό και ομοσπονδιακό επίπεδο, η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2021.

Ο διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της Iberdrola, Ignacio Galán, δήλωσε: «Η επιχείρηση ευθυγραμμίζεται με τη στρατηγική που ακολουθούμε για περισσότερα από 20 χρόνια. Φιλικές συναλλαγές, επικεντρωμένες σε ρυθμιζόμενες επιχειρήσεις και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, σε χώρες με καλή πιστοληπτική ικανότητα και νομική και κανονιστική σταθερότητα, προσφέροντας ευκαιρίες για μελλοντική ανάπτυξη».

Η Iberdrola διαθέτει επί του παρόντος 1900 MW ανανεώσιμης ενέργειας και ένα αγωγό 1400 MW ανανεώσιμων περιουσιακών στοιχείων στο Νέο Μεξικό και το Τέξας, ενώ ο παγκόσμιος αγωγός έργων της ανέρχεται σε περισσότερα από 700 GW.