Συμμετοχή του Διευθύνοντος Συμβούλου Κωνσταντίνου Δ. Ξιφαρά στη συνάντηση του Κωστή Χατζηδάκη με τον ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο

Συμμετοχή του Διευθύνοντος Συμβούλου Κωνσταντίνου Δ. Ξιφαρά στη συνάντηση του Κωστή Χατζηδάκη με τον ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο
Τρίτη, 29/09/2020 - 17:43

Το «παρών» στη συνάντηση που διοργάνωσε η πρεσβεία των ΗΠΑ στα γραφεία του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ) στη Θεσσαλονίκη έδωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΠΑ Εμπορίας κ. Κωνσταντίνος Ξιφαράς, παρουσία του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο και του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στρογγυλής τράπεζας, ο κ. Χατζηδάκης παρουσίασε στον κ. Πομπέο την πρόοδο των πέντε ενεργειακών έργων που εκτιμάται πως αναβαθμίζουν τη γεωστρατηγική θέση της Ελλάδας στα Βαλκάνια και προωθούν τον στόχο για διαφοροποίηση των πηγών και των οδεύσεων της ενέργειας στην Ευρώπη. Πιο συγκεκριμένα, έγινε εκτενής αναφορά στα πέντε μεγάλα διακρατικά ενεργειακά έργα (τους αγωγούς φυσικού αερίου TAP, IGB και τον διασυνδετήριο αγωγό Ελλάδας-Βόρειας Μακεδονίας, το FSRU Αλεξανδρούπολης και την αναβάθμιση του υφιστάμενου αγωγού πετρελαίου μεταξύ Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας) και τονίστηκε ότι ο στόχος της Ελλάδας να καταστεί ενεργειακός κόμβος στην περιοχή των Βαλκανίων προωθώντας παράλληλα την διαφοροποίηση των πηγών και των οδεύσεων ενέργειας, στηρίζεται στα έργα αυτά.

Στη συζήτηση, που πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών, ο κ. Πομπέο εξέφρασε τη στήριξή του στα έργα.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Ξιφαράς δήλωσε σχετικά:

«Στηρίζουμε ενεργά τα πέντε ενεργειακά πρότζεκτ-κλειδιά που θα αναβαθμίσουν τη γεωστρατηγική θέση της Ελλάδας και θα κάνουν πράξη την απαραίτητη διαφοροποίηση των πηγών και των οδεύσεων της ενέργειας στην Ευρώπη. Η ΔΕΠΑ, αποκτώντας ολοένα και πιο πρωταρχικό ρόλο στην επόμενη μέρα της ενέργειας, παραμένει δεσμευμένη στην προώθηση των στρατηγικών στόχων της χώρας και του υπουργείου, με όλες της τις δυνάμεις».