Trafigura Group: Στροφή στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Trafigura Group: Στροφή στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας
Δευτέρα, 28/09/2020 - 16:49

H Trafigura Group, ένας από τους μεγαλύτερους εμπόρους πετρελαίου παγκοσμίως, δημιούργησε μια νέα εταιρεία για επενδύσεις σε έργα ΑΠΕ και πιο συγκεκριμένα, σε έργα ηλιακής, αιολικής ενέργειας και σε έργα αποθήκευσης.

Πρόκειται για την εταιρεία Nala Renewables, μια κοινοπραξία της Trafigura με τον διαχειριστή κεφαλαίων IFM Investors, η οποία στοχεύει μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια να διαθέτει έργα που θα βρίσκονται σε λειτουργία, ή σε στάδιο κατασκευής, ή στο τελικό στάδιο ανάπτυξης, ύψους 2 GW.

Η εταιρεία θα αναπτύσσει, θα κατασκευάζει και θα λειτουργεί έργα ΑΠΕ σε αγορές στις οποίες ήδη δραστηριοποιείται η Trafigura και οι οποίες βρίσκονται στην Ευρώπη, την Ασία και σε ορισμένες αναδυόμενες αγορές.

Η Trafigura θα παρέχει περίπου 250 MW έργων υπό ανάπτυξη σε πρώιμο στάδιο στην Nala και θα παρέχει μια μακροπρόθεσμη συμφωνία ανάληψης ορισμένων περιουσιακών στοιχείων, υπό όρους αγοράς.

Ο Jeremy Weir, εκτελεστικός πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Trafigura δήλωσε:

«Οι επενδύσεις θα παρέχουν συνέργειες για το νέο μας τμήμα συναλλαγών Ενέργειας και ΑΠΕ που θα αποτελέσει σημαντικό πυλώνα της εμπορικής μας δραστηριότητας μέσα στα επόμενα χρόνια και θα βασιστεί στις δυνατότητές μας και στην κατανόηση των υπολοίπων αγορών ενέργειας».

Ο επικεφαλής υποδομών της IFM, Kyle Mangini, δήλωσε:

«Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε την επιτυχημένη συνεργασία με την Trafigura και να αντιμετωπίσουμε μαζί την ενεργειακή μετάβαση. Αυτή η κοινοπραξία είναι ένα σημαντικό βήμα στη στρατηγική μας για τη μείωση του αντίκτυπου του άνθρακα των επενδύσεών μας».