Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υπό επεξεργασία το master plan της «επόμενης ημέρας» από την απολιγνιτοποίηση

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υπό επεξεργασία το master plan της «επόμενης ημέρας» από την απολιγνιτοποίηση
Παρασκευή, 11/09/2020 - 21:47

Υπό επεξεργασία αναμένεται να μπει από ομάδα εργασίας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας το master plan της «επόμενης ημέρας» από την απολιγνιτοποίηση.

Σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ Κοζάνης, ο αντιπεριφερειάρχης Δίκαιης Μετάβασης και Πρόεδρος του Τ.Ε.Ε Δυτικής Μακεδονίας, Στέργιος Κιάνας, τόνισε ότι «το master plan με τις κατευθυντήριες γραμμές που ανακοινώθηκε και εγκρίθηκε πρόσφατα από τη διυπουργική κυβερνητική επιτροπή, είναι ένα καλογραμμένο κείμενο 500 σελίδων, το οποίο ανά τομέα θα επεξεργαστεί την επόμενη εβδομάδα εξειδικευμένα η ομάδα εργασίας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, μέσα από τις επτά θεματικές ομάδες που έχουν συσταθεί για τον σκοπό αυτό».

Ο κ. Κιάνας υπογράμμισε ότι «είναι αδιαπραγμάτευτες για τον Περιφερειάρχη και την περιφερειακή αρχή οι θέσεις εργασίας», ενώ επεσήμανε ότι «για την εξασφάλιση της βιωσιμότητας του σχεδίου μετάβασης, είναι απαραίτητο να γίνουν οι αναγκαίες αλλαγές, σε ό,τι αφορά το θεσμικό επίπεδο, καθώς και το χωροταξικό, ώστε να ρυθμιστούν σειρά θεμάτων».