ΡΑΕ: Δημόσια Διαβούλευση σχετικά με τις εγγυήσεις που οφείλει να προσκομίζει κάθε εγγεγραμμένος στο Μητρώο Διαχειριστή του ΕΣΜΗΕ

ΡΑΕ: Δημόσια Διαβούλευση σχετικά με τις εγγυήσεις που οφείλει να προσκομίζει κάθε εγγεγραμμένος στο Μητρώο Διαχειριστή του ΕΣΜΗΕ
Πέμπτη, 13/08/2020 - 13:49

Σύμφωνα με τα οριζόμενα στον Κώδικα Διαχείρισης του ΕΣΜΗΕ (παρ. 8 και 9 του άρθρου 20 του ν. 4425/2016, όπως ισχύει) κάθε εγγεγραμμένος στο Μητρώο Διαχειριστή του ΕΣΜΗΕ οφείλει κατά τη διάρκεια ισχύος της Σύμβασης Συναλλαγών Διαχειριστή του ΕΣΜΗΕ να προσκομίζει πλήρεις εγγυήσεις για την εκπλήρωση του συνόλου των υποχρεώσεών του που πηγάζουν από τη σύμβαση αυτή.

Με βάση τα ως άνω η ΡΑΕ θέτει σήμερα σε δημόσια διαβούλευση την από 10.8.2020 σχετική εισήγηση της ΑΔΜΗΕ Α.Ε. (Αρ. πρωτ. ΑΔΜΗΕ/ΔΔΑ/20679/10.8.2020, αρ. πρωτ. ΡΑΕ Ι-286882) για τα ακόλουθα:

1. Το Εγχειρίδιο Εγγυήσεων του Κώδικα Διαχείρισης ΕΣΜΗΕ, στο οποίο περιλαμβάνεται αναλυτικά η μεθοδολογία υπολογισμού του ύψους των εγγυήσεων των συμμετεχόντων

2. Την πρόταση επί των άρθρων του Κώδικα Διαχείρισης ΕΣΜΗΕ που αφορούν στον καθορισμό των εγγυήσεων και τους χρονισμούς της εκκαθάρισης των λογαριασμών που αναφέρονται στον Κώδικα.

Διευκρινίζεται ότι το νέο πλαίσιο που θα διέπει την προσκόμιση εγγυήσεων για την εκπλήρωση των υποχρεώσεων εκ της Σύμβασης Συναλλαγών Διαχειριστή του ΕΣΜΗΕ πρόκειται να τεθεί σε ισχύ μετά την αναθεώρηση του Κώδικα Διαχείρισης του ΕΣΜΗΕ και την έκδοση του σχετικού Εγχειριδίου Εγγυήσεων.

Λήξη της παρούσας Δημόσιας Διαβούλευσης: Τετάρτη 19 Αυγούστου 2020

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν τις απόψεις τους στη ΡΑΕ με ηλεκτρονική επιστολή στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. . Μετά τη λήξη της παρούσας δημόσιας διαβούλευσης, η ΡΑΕ θα δημοσιοποιήσει κατάλογο των συμμετεχόντων, καθώς και το περιεχόμενο των επιστολών και παρεμβάσεών τους, με εξαίρεση την περίπτωση κατά την οποία ο αποστολέας αιτείται τη μη δημοσιοποίηση των στοιχείων του και/ή των απόψεών του.