Uniper: Πώληση μελλοντικής παραγόμενης ενέργειες σε τιμές υψηλότερες από την αγορά

Uniper: Πώληση μελλοντικής παραγόμενης ενέργειες σε τιμές υψηλότερες από την αγορά
Τρίτη, 11/08/2020 - 14:46

Η γερμανική εταιρεία Uniper έχει πουλήσει μεγάλες ποσότητες από τη μελλοντική της παραγωγή γερμανικής υδροηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και σκανδιναβικής πυρηνικής και υδροηλεκτρικής ενέργειας σε τιμές υψηλότερες από την αγορά.

Παράλληλα με τα αποτελέσματα του δευτέρου τριμήνου, η εταιρεία αποκάλυψε ότι έχει ήδη πούλησε το 85% της γερμανικής παραγωγής υδροηλεκτρικής ενέργειας για το 2021 και το 70% για το 2022, σε μέσες τιμές 46 ευρώ και 48 ευρώ ανά MWh, αντίστοιχα.

Έχει επίσης πουλήσει το 80 % της σκανδιναβικής πυρηνικής και υδροηλεκτρικής ενέργειας για το 2021 και 40 % της παραγωγής του 2022 με μέσο όρο 27 ευρώ και 24 ευρώ ανά MWh, αντίστοιχα.

Τα ποσοστά αντιστάθμισης της ποσότητας της μελλοντικής παραγωγής παρακολουθούνται στη χονδρική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας ως ένδειξη κερδών, για την αξιολόγηση των μελλοντικών ποσοτήτων που συνδέονται με τους αντισυμβαλλομένους, αλλά και την αξία της μελλοντικής παραγωγής.

Η γερμανική χονδρική τιμή για το εικοσιτετράωρο ρεύμα από όλες τις πηγές παραγωγής, η οποία χρησιμεύει ως ευρωπαϊκό σημείο αναφοράς, έκλεισε στα 40,4 ευρώ για το 2021 και στα 44,3 ευρώ για το 2022, σύμφωνα με τα στοιχεία του Refinitiv Eikon.

Η Uniper, η οποία ανήκει κατά πλειοψηφία στο Fortum της Φινλανδίας, πέτυχε μια μέση τιμή 46 ευρώ για τη γερμανική παραγωγή 2020 και 29 ευρώ για τη σκανδιναβική παραγωγή, σε αυτές τις κατηγορίες προϊόντων.

Εξακολουθεί επίσης να λειτουργεί εργοστάσια άνθρακα και φυσικού αερίου και κάποιες ΑΠΕ, οι προθεσμιακές πωλήσεις της παραγόμενης ενέργειας των οποίων δεν αναφέρονται λεπτομερώς.

Πηγή: Reuters