Equinor: Νέος Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας ο Anders Opedal

Equinor: Νέος Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας ο Anders Opedal
Δευτέρα, 10/08/2020 - 13:31

Ο Anders Opedal ορίστηκε από την Equinor ως ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος (CEO) της εταιρείας, αντικαθιστώντας τον Eldar Saetre, ο οποίος θα συνταξιοδοτηθεί ύστερα από περισσότερα από 40 χρόνια στη νορβηγική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος, ο οποίος ήταν Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Τεχνολογίας, έργων και Γεώτρησης, θα αναλάβει το νέο χαρτοφυλάκιο στις 2 Νοεμβρίου και μεταξύ άλλων θα πρέπει να φέρει εις πέρας την μετάβαση της εταιρείας προς επενδύσεις ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Ο πρόεδρος της εταιρείας, Jon Erik Reinhardsen, δήλωσε:

«Η Equinor εισέρχεται σε μια φάση σημαντικής αλλαγής, καθώς ο κόσμος πρέπει να αναλάβει πιο ισχυρή δράση για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. Η εντολή του διοικητικού συμβουλίου προς τον Anders είναι να επιταχύνει την ανάπτυξή μας ως μια εταιρεία ευρεία ενέργειας και να αυξηθεί η δημιουργία αξίας για τους μετόχους μας μέσω της ενεργειακής μετάβασης»

Αναφέρεται ότι ο Eldar Saetre, ο απερχόμενος Διευθύνων Σύμβουλος της ενεργειακής εταιρείας, το 2018 άλλαξε το όνομα της πλειοψηφίας της κρατικής εταιρείας από Statoil σε Equinor και υποσχέθηκε να αυξήσει τις επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές.

Ο Opedal δήλωσε:

«Έχουμε ένα σημαντικό σημείο εκκίνησης για αυτό που θα αποτελέσει μια μαζική ενεργειακή μετάβαση, με τα ισχυρά μας πλεονεκτήματα, τις εξαιρετικές μας ικανότητες, τις τεχνολογίες και τις δεξιότητες καινοτομίας. Θα επιταχύνουμε την ανάπτυξη της Equinor ως μιας εταιρείας ευρείας ενέργειας καθώς και την μετάβαση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας».

Σημειώνεται ότι ο Opedal, ο οποίος προσχώρησε στην εταιρεία το 1997 ως μηχανικός πετρελαίου, κατείχε μια σειρά από θέσεις εργασίας με την πάροδο των ετών, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της Διεύθυνσης.