Γ. Περιστέρης: Διαθέτουμε επενδυτικό οπλοστάσιο έως 4 δισ. ευρώ

Γ. Περιστέρης: Διαθέτουμε επενδυτικό οπλοστάσιο έως 4 δισ. ευρώ
Τετάρτη, 08/07/2020 - 15:35

Του Δημήτρη Δελεβέγκου

Επενδύσεις της τάξεως των 3,5-4 δισ. ευρώ δρομολογεί η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ύστερα και από την επιτυχημένη έκδοση ομολόγου, ύψους 500 εκατ. ευρώ, όπως ανέφερε, κατά τη σημερινή γενική συνέλευση, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Γιώργος Περιστέρης.

"Εμπιστεύθηκαν στην εταιρεία 500 εκατ. ευρώ ιδιώτες επενδυτές από τις αποταμιεύσεις τους. Όπως κάναμε στο παρελθόν, αδιαλείπτως και για πολλές δεκαετίες, θα πρέπει να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών και της εμπιστοσύνης τους" σημείωσε. Πρόσθεσε ότι τα κεφάλαια της έκδοσης ομολόγου θα επενδυθούν στους τομείς των υποδομών, της καθαρής ενέργειας και των παραχωρήσεων, τονίζοντας, όμως, ότι οι επιπτώσεις της πανδημικής κρίσης θα μοιάζουν μικρές και πρόσκαιρες, σε σχέση με αυτές που θα μπορούσε να προκαλέσει η κλιματική αλλαγή, εάν δεν ληφθούν μέτρα για την αντιμετώπιση της.

Ο περιορισμός των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου μέσω της στροφής στην καθαρή ενέργεια, της χρήσης της ενέργειας στην ηλεκτροκίνηση και στη θέρμανση και ψύξη των κτηρίων θα πρέπει να αποτελούν προτεραιότητες για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, όπως είπε ο κ. Περιστέρης. Χαρακτήρισε ακόμη, ως "τεράστια ευκαιρία και πρόκληση για τη χώρα" το ταμείο ανάκαμψης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τα εκτιμώμενα ποσά να τοποθετούνται σε περίπου 60 δισ. ευρώ, εάν ληφθεί υπόψη και η μόχλευση. Προτεραιότητα, όπως ανέφερε, θα πρέπει να έχουν οι επενδύσεις που χρησιμοποιούν τη μεγαλύτερη δυνατή εγχώρια προστιθέμενη αξία, διαθέτοντας μεγάλη πολλαπλασιαστική επίδραση στην οικονομία.

Σημείωσε ακόμη, ότι η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, κατά τη διάρκεια της δεκαετούς κρίσης, στήριξε το τραπεζικό σύστημα, διατηρώντας το σύνολο των καταθέσεών της σε αυτές.

capital.gr