ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Λήγει σήμερα η περίοδος προσφοράς για το ομόλογο ύψους 500 εκατ. ευρώ

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Λήγει σήμερα η περίοδος προσφοράς για το ομόλογο ύψους 500 εκατ. ευρώ
Τετάρτη, 01/07/2020 - 20:51

Λήγει σήμερα το απόγευμα η περίοδος προσφοράς του ομολόγου ύψους έως 500 εκατ. ευρώ της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ τη χρηματοδότηση του επενδυτικού προγράμματος του ομίλου.

Το επενδυτικό πρόγραμμα του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, τμήμα του οποίου θα χρηματοδοτηθεί από το νέο ομόλογο, προσεγγίζει τα τρία δισ. ευρώ, ενώ θα αυξηθεί στα τέσσερα δισ. ευρώ στην περίπτωση που ολοκληρωθεί η διαδικασία παραχώρησης της άδειας για τουριστικό συγκρότημα με καζίνο στο Ελληνικό. Η κοινοπραξία της αμερικανικής Mohegan με τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ είναι ο μοναδικός υποψήφιος για την άδεια μετά τον αποκλεισμό της επίσης αμερικανικής Hard Rock.

Οι επενδύσεις που συνδέονται με τις ΑΠΕ και ευρύτερα την «πράσινη οικονομία» βρίσκονται στο επίκεντρο του επενδυτικού σχεδίου του ομίλου. Οι συνολικές επενδύσεις σε τομείς της «πράσινης οικονομίας» προβλέπεται πως θα φτάσουν το 1,7 δισ. ευρώ και περιλαμβάνουν την ανάπτυξη νέων αιολικών πάρκων στη χώρα μας (πρόσφατη είναι η εξαγορά ώριμων και υπό αδειοδότηση αιολικών πάρκων από τον όμιλο RF Energy), τα δύο έργα αντλησοταμίευσης σε Αμφιλοχία και Αμάρι Κρήτης, αλλά και το έργο διαχείρισης απορριμμάτων της περιφέρειας Πελοποννήσου, η κατασκευή του οποίου αναμένεται να ξεκινήσει το φθινόπωρο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ