Ο γερμανικός ενεργειακός κλάδος βλέπει επενδύσεις δις ευρώ με την προϋπόθεση μείωσης των τιμών ηλεκτρικής ενέργειας

Ο γερμανικός ενεργειακός κλάδος βλέπει επενδύσεις δις ευρώ με την προϋπόθεση μείωσης των τιμών ηλεκτρικής ενέργειας
Πέμπτη, 18/06/2020 - 14:41

Η ένωση εταιρειών κοινής ωφελείας της Γερμανίας, BDEW, δήλωσε την Τετάρτη ότι το πακέτο τόνωσης της κυβέρνησης θα μπορούσε να φέρει επενδύσεις 320 δισεκατομμυρίων ευρώ στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας, των δικτύων, της ηλεκτρικής φόρτισης και του υδρογόνου έως το 2030, κάτι που όμως θα απαιτούσε τη μείωση των τιμών ηλεκτρικής ενέργειας.

Τα αποτελέσματα της μελέτης που πραγματοποιήθηκε από την Ernst & Young για λογαριασμό της BDEW, παρουσιάστηκαν χθες σε συνέντευξη τύπου. Μεταξύ των όσων αναφέρθηκαν, επισημάνθηκε ότι οι επενδύσεις που θα ακολουθήσουν μετά το πακέτο τόνωσης της κυβέρνησης, θα μπορούσαν να δημιουργήσουν και να διατηρήσουν περίπου 271.000 θέσεις εργασίας στον κλάδο της ενέργειας και στους συναφείς κλάδους.

Η BDEW προέτρεψε την κυβέρνηση να μειώσει τις προσαυξήσεις και τους φόρους στην ηλεκτρική ενέργεια για να βοηθήσει τους πελάτες της λιανικής καθώς επίσης και τις βιομηχανίες που εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τη φθηνότερη ενέργεια ως πρώτη ύλη. Έτσι πρότεινε προς αντιστάθμιση των δημοσιονομικών ελλείψεων, τη διεύρυνση της υποχρεωτικής τιμολόγησης των εκπομπών άνθρακα.

Πηγή: Reuters