Σκωτία: Σύσταση ταμείου 62 εκατ. λιρών για την ανάκαμψη του ενεργειακού τομέα

Σκωτία: Σύσταση ταμείου 62 εκατ. λιρών για την ανάκαμψη του ενεργειακού τομέα
Δευτέρα, 15/06/2020 - 13:54

Η κυβέρνηση της Σκωτίας ανακοίνωσε την Παρασκευή την σύσταση ταμείου στήριξης για την ενεργειακή βιομηχανία, 62 εκατομμυρίων λιρών, με σκοπό την ενίσχυση της βιομηχανίας η οποία έχει πληγεί από την κρίση της πανδημίας του κορωνοϊού και την ιστορική μείωση των τιμών του πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Πιο συγκεκριμένα, το ταμείο ενεργειακής μετάβασης θα υποστηρίξει τις επιχειρήσεις του κλάδου των ΑΠΕ για τα επόμενα πέντε χρόνια καθώς επίσης, στοχεύει στην προσέλκυση επενδύσεων του ιδιωτικού τομέα, εστιάζοντας στην περιοχή στη βορειοανατολική Σκωτίας.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Reuters, μεταξύ των έργων που πρόκειται να λάβουν χρηματοδότηση είναι και ένας υποβρύχιος ενεργειακό κόμβος στο Aμπερντίν για την ενίσχυση του υποθαλάσσιου τομέα. Πρόκειται για εγχείρημα το οποίο περιλαμβάνει πάρκο ενεργειακής μετάβασης και διάφορα έργα υδρογόνου.

Αναφορικά με το ζήτημα η υπουργός οικονομίας της Σκωτίας, Fiona Hyslop, δήλωσε: «Είναι ζωτικής σημασίας να κινηθούμε γρήγορα για να προωθήσουμε μία πράσινη και χαμηλών εκπομπών άνθρακα μετάβαση, αλλά και να υποστηρίξουμε το εργατικό δυναμικό καθώς ο ενεργειακός τομέας διαφοροποιείται».

Τέλος, σημειώνεται ότι η ενεργειακή βιομηχανία στη Σκωτία αφορά δραστηριότητες που σχετίζονται με την έρευνα, ανάπτυξη, παραγωγή και προμήθεια υδρογονανθράκων αλλά και ανανεώσιμων τεχνολογιών, συμβάλλοντας στην ενεργειακή ασφάλεια της Βρετανίας.

Πηγή: Reuters