ΗΠΑ: Πρόβλεψη για αύξηση των ηλιακών εγκαταστάσεων μέσα στο 2020

ΗΠΑ: Πρόβλεψη για αύξηση των ηλιακών εγκαταστάσεων μέσα στο 2020
Πέμπτη, 11/06/2020 - 17:01

Οι νέες ηλιακές εγκαταστάσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες αναμένεται να αυξηθούν κατά ένα τρίτο εντός του 2020, σύμφωνα με νέα έκθεση που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη από την αμερικανική Solar Industries Association και τη Wood Mackenzie.

Σύμφωνα με την έκθεση η αύξηση της ζήτησης από επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας για ενέργεια απαλλαγμένη άνθρακα υπερβαίνει τη δραματική μείωση των παραγγελιών για ηλιακές εγκαταστάσεις σε οικίες και επιχειρήσεις λόγω της πανδημίας κορωνοϊού.

Η αμερικανική ηλιακή βιομηχανία αναμένεται να εγκαταστήσει φέτος 18 GW, αρκετά για να τροφοδοτηθούν περισσότερα από 3 εκατομμύρια σπίτια. Πρόκειται για μία μείωση κατά 9% σε σχέση με τις προβλέψεις πριν το ξέσπασμα της πανδημίας.

Αλλά και η ηλιακή κλίμακα χρησιμότητας φαίνεται ότι θα σημειώσει θετικό ρεκόρ φέτος, σύμφωνα με την έκθεση. Αναμένεται ότι μέχρι το τέλος του 2020 θα έχουν εγκατασταθεί 14,4 GW επιπλέον ηλιακής ισχύος.

Ωστόσο, σημειώνονται κίνδυνοι για τη μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη ανάπτυξη του τομέα όπως είναι το αυξημένο κόστος κεφαλαίου λόγω των αδύναμων αγορών και η μειωμένη ζήτηση από εμπορικούς και βιομηχανικούς πελάτες που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες και καθυστερήσεις στα σχέδια προμηθειών κοινής ωφέλειας.

Παρόλα αυτά, θα χρειαστεί να περάσει μεγάλο διάστημα μέχρι ο τομές να φτάσει στο επίπεδο εγκαταστάσεων που προβλεπόταν πριν το ξέσπασμα της πανδημίας.

Πηγή: Reuters