Eπιστολή ΔΕΣΦΑ σε ΡΑΕ για την τροποποίηση των δημοπρασιών δυναμικότητας στους «Κήπους»

Eπιστολή ΔΕΣΦΑ σε ΡΑΕ για την τροποποίηση των δημοπρασιών δυναμικότητας στους «Κήπους»
Παρασκευή, 22/05/2020 - 21:21

Tην έγκρισή της ΡΑΕ σχετικά με την τροποποίηση του προγράμματος δημοπράτησης προϊόντων δυναμικότητας ετήσιας και τριμηνιαίας διάρκειας στο Σημείο Διασύνδεσης «Κήποι», ζητεί με επιστολή της ο ΔΕΣΦΑ.

Συγκεκριμένα ο ΔΕΣΦΑ ζητεί «έως την ολοκλήρωση των έργων αναβάθμισης του Εθνικού Συστήματος Μεταφοράς Φυσικού

εγκατάσταση σταθμού συμπίεσης στην Αμπελιά), η οποία εκτιμάται περί τα μέσα του έτους 2023, «το άθροισμα της ημερήσιας ροής

μέσω του ΜΣΣ Κήπων και της ημερήσιας ροής μέσω του νέου σημείου Εισόδου στη Νέα Μεσημβρία (σύνδεση με τον TAP) δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 4,3 εκατομμύρια mNm3/ημέρα» (βλ. Μελέτη

Ανάπτυξης 2020 – 2029). Ως εκ τούτου, η Μεταφορική Ικανότητα Παράδοσης που είναι δυνατόν να διατεθεί στο Σημείο Διασύνδεσης «Κήποι» συναρτάται με τη Μεταφορική Ικανότητα Παράδοσης που πρόκειται να διατεθεί στο Σημείο Διασύνδεσης «Νέα Μεσημβρία».

Επίσης ο ΔΕΣΦΑ ζητεί ακόμη «ο χρόνος έναρξης λειτουργίας του Σημείου Διασύνδεσης των συστημάτων ΕΣΜΦΑ και TAP στη Νέα Μεσημβρία προγραμματίζεται για τον Δεκέμβριο 2020 (βλ. Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2020-2029), ωστόσο ο ακριβής προσδιορισμός ή τυχόν τροποποίηση αυτού θα λάβει χώρα σε μεταγενέστερο στάδιο όταν θα έχουν προχωρήσει περαιτέρω τα έργα κατασκευής τόσο του αντίστοιχου μετρητικού / ρυθμιστικού σταθμού όσο και του ΤΑΡ».