Συγκέντρωση στα γραφεία της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ για τις απολύσεις 280 εργαζομένων

Συγκέντρωση στα γραφεία της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ για τις απολύσεις 280 εργαζομένων
Δευτέρα, 18/05/2020 - 17:46

Μαζική συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία του ομίλου “ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ” το πρωί της Παρασκευής 15/05 έπειτα από κάλεσμα του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών, με αφορμή το κλείσιμο του λατομείου της θυγατρικής “ΤΕΡΝΑ Λευκόλιθοι” στο Μαντούδι και την απόλυση 280 εργαζομένων, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Παράλληλα στον όμιλο ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ έχουν γίνει και άλλες απολύσεις το τελευταίο διάστημα, ενώ ο «λογαριασμός» της κρίσης επικρέμεται πάνω από τα κεφάλια των εργαζόμενων.

Στη διάρκεια της κινητοποίησης, αντιπροσωπεία του ΔΣ του Σωματείου συναντήθηκε με εκπροσώπους της εταιρείας, θέτοντας το ζήτημα της επαναλειτουργίας του λατομείου και διεκδικώντας να επιστρέψουν άμεσα όλοι οι εργαζόμενοι στη δουλειά τους.

«Η εργοδοσία από την πλευρά της, δεν έδωσε καμία σαφή απάντηση γύρω από την επανεκκίνηση του κύριου όγκου των εργασιών και επικαλούμενη τη μείωση του τζίρου επέμεινε πως θα παγώσει τη δραστηριότητά της στο λατομείο στο Μαντούδι, διατηρώντας 60 θέσεις εργασίας και δείχνοντας στους υπόλοιπους εργαζόμενους το δρόμο της εξόδου. Από την πλευρά του σωματείου τέθηκε το ζήτημα της απόσυρσης όλων των απολύσεων και συνολικά των εργασιακών δικαιωμάτων της επόμενης μέρας στον όμιλο, απαιτώντας να μη γίνει καμία απόλυση, να μην υπάρξει καμία μείωση μισθού και οποιαδήποτε άλλη κίνηση υποβάθμισης των δικαιωμάτων των συναδέλφων. Επιπλέον, όσον αφορά το ζήτημα της υπογραφής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, που αποτελεί πάγιο αίτημά μας και έχει συζητηθεί σε προηγούμενη συνάντηση του Σωματείου με τη διοίκηση του ομίλου, όπου μάλιστα κατατέθηκε συγκεκριμένα η πρόταση του σωματείου για ΣΣΕ, η διοίκηση του ομίλου απάντησε ξεκάθαρα πως δεν είναι διατεθειμένη να συναινέσει και πως η εταιρεία είναι αυτή που θα κρίνει την αξία των εργαζομένων και το μισθό που αναλογεί στον καθένα» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.