Σταθερά τα έσοδα της EDP Renewables κατά το πρώτο τρίμηνο του 2020

Σταθερά τα έσοδα της EDP Renewables κατά το πρώτο τρίμηνο του 2020
Παρασκευή, 08/05/2020 - 17:06

Η παγκόσμια εταιρεία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας EDP Renewables κατέγραψε καθαρό κέρδος 62 εκατ. ευρώ κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους, μια αύξηση κατά 2% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο κατά το 2019, παρά το γεγονός ότι σημείωσε συνολική πτώση 7% στα έσοδα.

Η εταιρεία δήλωσε ότι το «σταθερό» αποτέλεσμα προήλθε χάρη στα αντισταθμιστικά κέρδη και την απόδοση του χαρτοφυλακίου της.

Ο διευθύνων σύμβουλος Joao Manso Neto δήλωσε: «Τα κέρδη μας προ τόκων και φόρων παρέμειναν σταθερά παρά το γεγονός ότι η επίδοση του πρώτου τριμήνου της εταιρείας επηρεάστηκε από τη μείωση των πωλήσεων.

«Σε λειτουργικούς όρους, η εταιρεία έχει επιτύχει τους αναπτυξιακούς της στόχους, ξεπερνώντας τους σημαντικά. Η EDPR έχει ήδη εξασφαλίσει το 83% της δυναμικότητας του στόχου συσσώρευσης 7GW για το 2019-22, το οποίο περιλαμβάνει όχι μόνο τη χερσαία αλλά και την υπεράκτια και την ηλιακή τεχνολογία και τη γεωγραφική διαφοροποίηση. "

Πρόσθεσε ότι η πανδημία δεν επηρέασε τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του 2020.

«Επικεντρωθήκαμε στην ασφάλεια και την υγεία των ομάδων μας και στη βοήθεια των τοπικών κοινοτήτων, χωρίς να αλλάξουμε το επιχειρηματικό μας σχέδιο ή τη στρατηγική».