Η TPI Composites μείωσε τις απώλειες της παρά τις προκλήσεις της πανδημίας

Η TPI Composites μείωσε τις απώλειες της παρά τις προκλήσεις της πανδημίας
Παρασκευή, 08/05/2020 - 16:37

Ο παγκόσμιος κατασκευαστής λεπίδων TPI Composites περιόρισε τις απώλειες της κατά τους πρώτους τρεις μήνες του έτους, παρά την ανάγκη αντιμετώπισης των πολλαπλών προκλήσεων που επέφερε η πανδημία.

Η εταιρεία με έδρα τις ΗΠΑ μείωσε την καθαρή της ζημιά στα 500.000 δολάδια κατά το πρώτο τρίμηνο, σε σύγκριση με έλλειμμα των 12,1 εκατομμυρίων δολαρίων της προηγούμενης περιόδου, χάρη στην αύξηση των πωλήσεων της κατά 19%, δηλαδή στα 357 εκατομμύρια δολάρια, και την αύξηση του μέσου όρου των τιμών πώλησης.

«Παρά το δύσκολο περιβάλλον που που έχει δημιουργηθεί λόγω της πανδημίας, η TPI έφερε καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα κατά το πρώτο τρίμηνο του 2020, αυξάνοντας τις καθαρές πωλήσεις της κατά 19%.», δήλωσε ο Bill Siwek, πρόεδρος της TPI.

«Οι εγκαταστάσεις μας στην Κίνα ανέκαμψαν γρήγορα ύστερα από το lockdown του πρώτου τριμήνου. Η Ινδία παραμένει σύμφωνη με τις εσωτερικές μας προσδοκίες και επί του παρόντος λειτουργούμε πλήρως στην Τουρκία. Η παραγωγική μας εγκατάσταση στην Αϊόβα ξεκίνησε εκ νέου την παραγωγή σε περιορισμένο επίπεδο παραγωγής στις 6 Μαΐου 2020 ύστερα από την προσωρινή παύση εργασιών.

Ωστόσο, η «μεγαλύτερη πρόκληση» της εταιρείας είναι το Μεξικό, καθώς οι εγκαταστάσεις εκεί κλείνουν ή λειτουργούν στο 50% λόγω των περιορισμών που επιβάλλει η κυβέρνηση.

Ο διευθύνων σύμβουλος Steve Lockard πρόσθεσε: «Ενώ η πανδημία του κορωνοϊού έχει επηρεάσει τις κανονικές λειτουργίες μας, η πρώτη μας προτεραιότητα είναι η υγεία και η ασφάλεια των υπαλλήλων μας και θα θέλαμε να τους ευχαριστήσουμε για τις ακούραστες και συνεχείς προσπάθειές τους σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. "