Η Πράσινη Συμφωνία θα μπορούσε να εκκινήσει την ευρωπαϊκή οικονομία

Η Πράσινη Συμφωνία θα μπορούσε να εκκινήσει την ευρωπαϊκή οικονομία
Πέμπτη, 30/04/2020 - 11:57

Η Ευρώπη πρέπει να εντείνει τις προσπάθειές της για την απο-ανθρακοποίηση, ακόμη και εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, επισήμανεη Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (EREF).

«Υποστηρίζουμε σθεναρά ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα τηρήσει την τεράστια φιλοδοξία της για την επίτευξη της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας», δήλωσε η ένωση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της ΕΕ, την Τρίτη.

Η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία στοχεύει σε έναν συνολικό στόχο μηδενικών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα έως το 2050, αλλά και σε μείωση των εκπομπών κατά 50% με 55% έως το 2030, σε σύγκριση με τα επίπεδα του 1990.

Στη δήλωσή του, το EREF προέτρεψε τους παγκόσμιους ηγέτες να «συνδέσουν εγγενώς» τα πακέτα ανάκαμψης της οικονομίας με τις πρωτοβουλίες της Πράσινης Συμφωνίας και να επανεκκινήσουν τις οικονομίες τους με έμφαση στην ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε όλους τους τομείς.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό ενσωματώνοντας την Πράσινη Συμφωνία στα οικονομικά κίνητρα θα μπορούσε να οδηγήσει σε άμεσες επενδύσεις σε καινοτόμες λύσεις, μηδενικές σε εκπομπές άνθρακα.

"Αυτή είναι η οικονομικότερη στρατηγική για οικονομική ανάκαμψη τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο", δήλωσε ο ERER.

«Ταυτόχρονα, λειτουργεί για την περαιτέρω δημιουργία ενός ασφαλούς και 100% πράσινου συστήματος μέχρι 2050», πρόσθεσε ο οργανισμός.