To ενδιαφέρον των ΗΠΑ για ενεργειακές επενδύσεις στην Ελλάδα

To ενδιαφέρον των ΗΠΑ για ενεργειακές επενδύσεις στην Ελλάδα
Δευτέρα, 27/04/2020 - 17:30

Ψηλά στην λίστα με τους επενδυτικούς προορισμούς σε ότι αφορά την ενέργεια είναι η χώρα μας σύμφωνα με όσα προέκυψαν κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με τη συμμετοχή του πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα G. Pyatt, του υφυπουργού Εξωτερικών Κ. Φραγκογιάννη και εκπρόσωπους μεγάλων αμερικανικών εταιριών.

Την ψηφιακή συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, κύριο θέμα της οποίας ήταν οι επενδυτικές προοπτικές και ευκαιρίες που διανοίγονται στην Ελλάδα, διοργάνωσε το αμερικανικό think tank Business Council for International Understanding (BCIU), την Παρασκευή 24 Απριλίου.

Το ισχυρό ενδιαφέρον των αμερικανικών επιχειρηματικών ομίλων για νέες επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι συμμετείχαν εκπρόσωποι περίπου 30 μεγάλων αμερικανικών εταιρειών, πολλές εκ των οποίων συμπεριλαμβάνονται στο US Fortune 500, που δραστηριοποιούνται στον ενεργειακό κλάδο, το χρηματοπιστωτικό και ασφαλιστικό τομέα, την αγορά ακινήτων, την τουριστική βιομηχανία κ.α.

Ο κ. Pyatt έδωσε, μεταξύ άλλων, έμφαση στη σημασία της «εξαιρετικής εμπορικής συνεργασία ΗΠΑ-Ελλάδας και τις πολλές ευκαιρίες για ανάπτυξη αμφίδρομων επενδύσεων σε βασικούς τομείς» και συμπλήρωσε ότι «καθώς η Ελλάδα αναδύεται από την άμεση κρίση του covid 19 οι οικονομικοί δεσμοί βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της ατζέντας μας».