Γερ. Θωμάς: Στη Ρώμη για επαφές με κυβέρνηση και CDP –East Med και ιδιωτικοποιήσεις στο επίκεντρο

Γερ. Θωμάς: Στη Ρώμη για επαφές με κυβέρνηση και CDP –East Med και ιδιωτικοποιήσεις στο επίκεντρο
Δευτέρα, 03/02/2020 - 14:15

Στη Ρώμη θα μεταβεί αύριο ο κ. Γεράσιμος Θωμάς, προκειμένου να συναντηθεί με τον Ιταλό αρμόδιο για θέματα Ενέργειας Στέφανο Πατουανέλι. Αντικείμενο των συζητήσεων η προώθηση του αγωγού East Med καθώς η Ιταλία δεν έχει υπογράψει ακόμα τη διακυβερνητική συμφωνία συνεργασίας που υπέγραψαν στις 2 Ιανουαρίου στην Αθήνα Ελλάδα, Κύπρος και Ισραήλ, ενώ ο κ. Πατουανέλι είχε απλώς στείλει στον κ. Χατζηδάκη επιστολή στήριξης του αγωγού φυσικού αερίου EastMed.

Ο υφυπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος θα συναντηθεί επίσης και με τους επικεφαλής της Cassa Depositi e Prestiti (Ιταλικό Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων), οι είχαν βρεθεί στην Αθήνα τον περασμένο Νοέμβριο και είχαν συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, παρουσία και του υφυπουργού κ. Θωμά.

Κατά τις συζητήσεις που θα έχει ο κ. Θωμάς στη Ρώμη, με το μεγαλύτερο αναπτυξιακό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα της γειτονικής χώρας, αναμένεται να συζητηθούν οι αποκρατικοποιήσεις (ΔΕΠΑ, ΔΕΔΔΗΕ, ΑΔΜΗΕ κ.λπ.) καθώς, η CDP έχει μετοχική συμμετοχή στην Italgas, τη Snam και στην Terna, εταιρείες που με τον ένα ή άλλο τρόπο έχουν εμπλοκή με τα ενεργειακά δρώμενα της χώρας μας.