Δημόσια Διαβούλευση της ΡΑΕ σχετικά με τη συμμετοχή των νέων σταθμών ΑΠΕ και ΣΗΘΥΑ στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας

Δημόσια Διαβούλευση της ΡΑΕ σχετικά με τη συμμετοχή των νέων σταθμών ΑΠΕ και ΣΗΘΥΑ στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας
Τρίτη, 01/10/2019 - 12:11

Με τον ν. 4618/2019 (ΦΕΚ Α’ 89/10.06.2019) τροποποιήθηκε η παράγραφος 8 του άρθρου 5 του ν. 4414/2016, σύμφωνα με την οποία, πλέον, «…το πλαίσιο εφαρμογής και κάθε άλλο σχετικό θέμα για τη λειτουργία του Μεταβατικού Μηχανισμού Βέλτιστης Ακρίβειας Πρόβλεψης […] καθορίζονται στον Κώδικα Διαχειριστή ΑΠΕ και Εγγυήσεων Προέλευσης». Περαιτέρω, με την υπ’ αριθμ. ΥΠΕΝ/ΔΑΠΕΕΚ/48144/1581 Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ Β’ 2076/04.06.2019) τροποποιήθηκε η υπ’ αριθμ. ΑΠΕΗΛ/Α/ΦΙ/οικ. 187480/7.12.2016 Υπουργική Απόφαση, επιφέροντας αλλαγές στην μεθοδολογία υπολογισμού της Ειδικής Τιμής Αγοράς τεχνολογιών ΑΠΕ και ΣΗΘΥΑ, στα κριτήρια χορήγησης της Προσαύξησης Ανάπτυξης Ετοιμότητας Συμμετοχής στην Αγορά, καθώς και στη διαδικασία Αντιλογισμού Απόκλισης Εσόδων των παραγωγών ΑΠΕ και ΣΗΘΥΑ.

Η ΡΑΕ, λαμβάνοντας υπόψη τα ως άνω και στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, θέτει σε διαβούλευση τις εισηγήσεις του Διαχειριστή ΑΠΕ και Εγγυήσεων Προέλευσης (ΔΑΠΕΕΠ Α.Ε.) και του Διαχειριστή Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ Α.Ε.), αναφορικά με τις απαραίτητες τροποποιήσεις του Κώδικα Διαχειριστή ΑΠΕ και Εγγυήσεων Προέλευσης (ΚΔΑΠΕΕΠ) και του Κώδικα Διαχείρισης του Ελληνικού Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΚΔΕΣΜΗΕ), σχετικά με τις διατάξεις που αφορούν στον ΜΜΒΑΠ, στην ΠΑΕΣΑ καθώς και στις εκκαθαρίσεις των Μονάδων ΑΠΕ και ΣΗΘΥΑ με υποχρέωση συμμετοχής στην αγορά Ηλεκτρικής Ενέργειας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν στη διαβούλευση υποβάλλοντας τις απόψεις τους ηλεκτρονικά, στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , ή εγγράφως, μέχρι και την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019.

Η ΡΑΕ, με την επιφύλαξη των διατάξεων της παρ. 3 του άρθρου 5 του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας (ν.2690/1999, ΦΕΚ Α’ 45), θα δημοσιοποιήσει κατάλογο των συμμετεχόντων στη διαβούλευση καθώς και το περιεχόμενο των σχετικών εγγράφων, με εξαίρεση την περίπτωση κατά την οποία ο συμμετέχων αιτείται τη μη δημοσιοποίηση των στοιχείων του.