Κριτική Φάμελλου σε Χατζηδάκη και Ν.Δ. για τη ΔΕΗ

Κριτική Φάμελλου σε Χατζηδάκη και Ν.Δ. για τη ΔΕΗ
Τετάρτη, 17/07/2019 - 14:51

Σκληρή κριτική στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζδάκη και την κυβέρνηση της Ν.Δ. εξαπέλυσε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Σωκράτης Φάμελλος με αφορμή την υπόθεση της διαφαινόμενης κατάρρευσης της ΔΕΗ.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε δηλώσεις τους στην ΕΡΤ1, σχολιάζοντας τη δήλωση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τη ΔΕΗ, τόνισε ότι «ο κ. Χατζηδάκης προσπαθεί να προετοιμάσει ένα σενάριο ξεπουλήματος της ΔΕΗ. Προσπαθεί να δημιουργήσει ένα σενάριο κρίσης, μία ψεύτικη καταστροφολογική ερμηνεία των όσων συμβαίνουν στη ΔΕΗ για να μπορέσει αργότερα να δικαιολογήσει τις επιλογές του που θα είναι αντίστοιχες με εκείνες που είχε κάνει στο παρελθόν με την Ολυμπιακή».

Ο πρώην υπουργός επισήμανε ότι η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ ήταν «προς όφελος της ΔΕΗ, των πολιτών αλλά και του κλίματος. Τα βασικά λοιπόν ζητήματα για τη ΔΕΗ είναι το άνοιγμα της στις ΑΠΕ και η προσαρμογή στη κλιματική αλλαγή, η διατήρηση του χαμηλού κόστους ενέργειας για τους πολίτες, η αποτροπή της ενεργειακής φτώχειας και τέλος η δίκαιη μετάβαση στη μεταλιγνιτική εποχή», ενώ κατέληξε λέγοντας πως: « Το 2014 η ΔΕΗ ήταν ουραγός στις επενδύσεις σε ΑΠΕ, ενώ η τιμή του ρεύματος αυξήθηκε κατά περίπου 60% την περίοδο 2010-2014 με ταυτόχρονη μείωση του ΑΕΠ της χώρας κατά 25%, που σήμαινε περαιτέρω μείωση του εισοδήματος των νοικοκυριών. Αντίθετα την περιοδο 2015-2019 δεν υπήρξε καμία αύξηση στη τιμή του ρεύματος, ενώ η ΔΕΗ άρχισε να επενδύει στις ΑΠΕ».