Δημόσια διαβούλευση της ΡΑΕ επί των κειμένων για την διενέργεια Market Test για το έργο «Αγωγός Νέας Μεσημβρίας –Ευζώνων/ Γευγελή και Μετρητικός Σταθμός» του ΔΕΣΦΑ.

Δημόσια διαβούλευση της ΡΑΕ επί των κειμένων για την διενέργεια Market Test για το έργο «Αγωγός Νέας Μεσημβρίας –Ευζώνων/ Γευγελή και Μετρητικός Σταθμός» του ΔΕΣΦΑ.
Παρασκευή, 14/01/2022 - 13:52

Με την Απόφαση 116/2021 (ΦΕΚ Β’ 1392), η ΡΑΕ ενέκρινε το Δεκαετές Πρόγραμμα Ανάπτυξης του ΕΣΦΑ για τα έτη 2021-2030, στο οποίο εντάσσεται το έργο «Αγωγός Νέας Μεσημβρίας –Ευζώνων/ Γευγελή και Μετρητικός Σταθμός». Στην Απόφαση επισημαίνεται ότι «…Το έργο θα υλοποιηθεί μετά την ολοκλήρωση του market test και την υπογραφή συμφωνίας συνεργασίας με την ΝER, η οποία θα περιλαμβάνει τα στάδια που πρέπει να ακολουθηθούν και από τις δύο πλευρές για την υλοποίηση της διασύνδεσης και θα αναλύει τις λεπτομέρειες των υποχρεώσεων και ευθυνών κάθε πλευράς…»

Στο πλαίσιο αυτό, η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας θέτει σε δημόσια διαβούλευση την εισήγηση του ΔΕΣΦΑ επί των απαραίτητων κειμένων για την διενέργεια της διερεύνησης αγοράς (Market Test) με σκοπό την υλοποίηση του Έργου, και συγκεκριμένα:

1. Market Test Guidelines
2. Market Test Notice
3. Advance Reservation Capacity Agreement (ARCA)

Η δημόσια διαβούλευση θα διαρκέσει έως και τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλλουν τις απόψεις τους στη ΡΑΕ με ηλεκτρονική επιστολή στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή εγγράφως.
Η ΡΑΕ θα δημοσιοποιήσει κατάλογο των συμμετεχόντων στη διαβούλευση, με εξαίρεση την περίπτωση κατά την οποία ο αποστολέας αιτείται τη μη δημοσιοποίηση των στοιχείων του ή/και των απόψεών του.