Axia: Εκτοξεύει την τιμή-στόχο για τη Mytilineos

Axia: Εκτοξεύει την τιμή-στόχο για τη Mytilineos
Παρασκευή, 12/11/2021 - 10:04

Της Ελευθερίας Κούρταλη

Στα 23,10 ευρώ ανεβάζει η Axia Research την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Mytilineos, από 15,70 ευρώ που ήταν πριν, δίνοντας σύσταση buy και βλέποντας έτσι εκτόξευση κατά 53% από τα τρέχοντα επίπεδα. Όπως τονίζει μάλιστα, υπάρχει πιθανότητα η τιμή της να αυξηθεί έως και τα 26,10-27,10 ευρώ με ράλι άνω του 70%, εάν η πορεία και τα μεγέθη της εταιρείας αποδειχθούν ακόμη πιο ισχυρά από ό,τι αναμένονται.

Πιο αναλυτικά, όπως επισημαίνει, το επενδυτικό story της Mytilineos βασίζεται στη στρατηγική τοποθέτηση του ομίλου ώστε να επωφεληθεί από τις παγκόσμιες τάσεις της ενεργειακής μετάβασης, προσφέροντας σημαντική ανάπτυξη με πολύ ελκυστικό προφίλ κινδύνου/ανταμοιβής. Το τμήμα αλουμινίου της εισηγμένης αξιοποιεί ήδη το υποστηρικτικό περιβάλλον στο LME μαζί με την ανταγωνιστική βάση κόστους του (η νέα 3ετής σύμβαση σταθερής τιμής ηλεκτρικής ενέργειας που υπογράφηκε πρόσφατα παρέχει "ασυλία" στις πρόσφατες αυξήσεις των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας).Remaining Time-0:00FullscreenMute

Την ίδια στιγμή, η ενεργειακή μετάβαση της Ελλάδας φαίνεται να δημιουργεί ένα σκηνικό σύσφιξης των αγορών ηλεκτρικής ενέργειας και επιτάχυνσης της ανάπτυξης δυναμικότητας των ΑΠΕ, σε μια περίοδο που η Mytlineos θέτει σε λειτουργία τον νέο σταθμό CCGT και επεκτείνεται επιθετικά στις ΑΠΕ.

Τέλος, μετά από μια μεταβατική περίοδο, τα τμήματα του ομίλου που σχετίζονται με τους τομείς EPC (ενεργειακά έργα), το RSD (ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών & αποθήκευσης ενέργειας) και SES (έργα βιώσιμης ανάπτυξης) βρίσκονται σε σημείο καμπής με μια σειρά από έργα και πρωτοβουλίες να φτάνουν στη φάση εκτέλεσης και να ενισχύουν την κερδοφορία.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, επισημαίνει η Axia, η Mytilineos πρόκειται να αυξήσει σημαντικά την ικανότητα κερδών και τη βιωσιμότητά της από το 2022-2023 και μετά. Επομένως, αναμένεται ότι τα EBITDA του ομίλου θα αυξηθούν πάνω από τα 500 εκατ. ευρώ (έναντι 310 εκατ. ευρώ μέσος όρος 2017-21) και τα καθαρά έσοδα πάνω από τα 300 εκατ. ευρώ (έναντι 150 εκατ. ευρώ κατά μέσο όρο 2017-21).

Από την πλευρά της αγοράς, όπως και ανέμενε η Axia, η τιμή της μετοχής της Mytilineos έχει χτίσει δυναμική χάρη – μεταξύ άλλων – στην ανάκαμψη της οικονομικής δραστηριότητας, και έχει σημειώσει ράλι κοντά στο 30% κατά το α’ εξάμηνο του έτους φτάνοντας τα επίπεδα της τιμής-στόχου που έδινε, των 15,70 ευρώ, και έκτοτε κινείται γύρω από αυτά τα επίπεδα.

Λαμβάνοντας υπόψη τις κινήσεις της διοίκησης για τη διασφάλιση της κερδοφορίας της μεταλλουργίας, τη βελτιωμένη προβολή στις προοπτικές της τοπικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και την ανάκαμψη της δραστηριότητας EPC, η Axia προχωρά στην αναθεώρηση των εκτιμήσεών της.

Σε αυτό το πλαίσιο υποστηρίζει τώρα ότι η Mytilineos στο μέλλον θα προσελκύει όλο και περισσότερο την προσοχή των επενδυτών όχι μόνο λόγω μιας σταθερής δυναμικής κερδών (που οφείλεται στην έκθεσή της στην αγορά αλουμινίου) αλλά και λόγω της υλοποίησης της στρατηγικής του ομίλου για τη δημιουργία αξίας που θα επωφεληθεί από τη μέγα-τάση της ενεργειακής μετάβασης.

Έτσι η Axia επικαιροποιεί τις εκτιμήσεις της για να λάβει υπόψη τις πιο πρόσφατες τάσεις κερδοφορίας (συνέχιση ισχυρών προοπτικών LME, ανάκαμψη της δραστηριότητας EPC) και αυξάνει τον ορίζοντα των προβλέψεων στο τέλος του 2022. Η τιμή-στόχος που προκύπτει από τους υπολογισμούς της Axia είναι τα 23,10 ευρώ, δηλαδή ράλι 53% σε σχέση με τα τρέχοντα επίπεδα.

Όπως σημειώνει μάλιστα, υπάρχουν πιθανότητες για ακόμα ισχυρότερο ράλι, με βάση τα αποτελέσματα της Mytilineos σε διάφορες δραστηριότητές της, που εάν πραγματοποιηθούν θα προσθέσουν άλλα 3-4 ευρώ στην εκτιμώμενη αποτίμηση της μετοχής, φέρνοντας έτσι την τιμή-στόχο στα 26,10-27,10 ευρώ και πιθανή ανοδική κίνηση μεγαλύτερη του 70%.