Εξέταση και έγκριση πολεοδομικών και αρχιτεκτονικών θεμάτων από το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής

Εξέταση και έγκριση πολεοδομικών και αρχιτεκτονικών θεμάτων από το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής
Παρασκευή, 05/11/2021 - 15:34

Υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, Ευθύμιου Μπακογιάννη, συνεδρίασε το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής. Μεταξύ των θεμάτων που εξετάστηκαν και έλαβαν θετική γνωμοδότηση είναι τα ακόλουθα:

  • Εγκατάσταση εξοπλισμού για την εξυπηρέτηση φόρτωσης βυτιοφόρων οχημάτων με ΥΦΑ στο νησί Ρεβυθούσα

Αφορά σε εργασίες που πραγματοποιούνται στον Τερματικό Σταθμό Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (ΥΦΑ) στο νησί Ρεβυθούσα του Δήμου Σαλαμίνας. Στόχος του νέου έργου είναι η εγκατάσταση, επί του τερματικού σταθμού, εξοπλισμού για τη φόρτωση βυτιοφόρων οχημάτων με ΥΦΑ, με μέγιστο ρυθμό φόρτωσης ΥΦΑ, 100 m3 ΥΦΑ/h και μέγιστη ποσότητα φόρτωσης ΥΦΑ ανά βυτιοφόρο 50m3 , συνολικής ισχύος 13,50kW.

Το νέο έργο περιλαμβάνει: σταθμό φόρτωσης, εξοπλισμό ζύγισης, κανάλια και φρεάτιο για την απορροή ενδεχόμενης διαρροής ΥΦΑ, προκατασκευασμένο οικίσκο για τον εξοπλισμό Η/Μ, χρωματογράφο και λοιπά έργα πολιτικού μηχανικού για τη διαμόρφωση πρανούς στην περιοχή που θα γίνει ο σταθμός φόρτωσης και τη διαμόρφωση της οδοποιίας στην περιοχή.

Στην παρούσα φάση θα κατασκευαστεί μια θέση φόρτωσης με πρόβλεψη για μελλοντική δεύτερη θέση.

  • Έγκριση τροποποιημένων σχεδίων αρχιτεκτονικής μελέτης, για εξυπηρέτηση της χρήσης ξενοδοχείου στο διατηρητέο κτίριο επί των οδών Μητροπόλεως αρ. 27 και Πατρώου στην Αθήνα, φερόμενης ιδιοκτησίας της Εταιρείας «ORANGE PARTNERS K.T.Π.Υ.»

Αφορά στην έγκριση σχεδίων αρχιτεκτονικής μελέτης για χρήση ξενοδοχείου με εσωτερικές διαρρυθμίσεις και αλλαγή στατικής και μηχανολογικής μελέτης σε διατηρητέο κτίριο. Ως προς τις διαφοροποιήσεις που προτείνονται είναι μικρής κλίμακας. Όλες οι προβλεπόμενες εργασίες συμβάλλουν στην αναβάθμιση της εικόνας του ακινήτου συνολικά και εντάσσονται πλήρως στο οικιστικό περιβάλλον με σεβασμό στον χαρακτήρα της ευρύτερης περιοχής.

  • Έγκριση αρχιτεκτονικής μελέτης για ανέγερση Κέντρου αποθεραπείας και αποκατάστασης σε γήπεδο το οποίο βρίσκεται επί της επαρχιακής οδού Αρωνά-Κατερίνης, στον Δήμο Κατερίνης.

Αφορά στη δημιουργία του πρώτου κέντρου αποθεραπείας και αποκατάστασης της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας με δυναμικότητα που μπορεί να ανέλθει σε 120 κλίνες. Η δομή είναι συνολικού εμβαδού 6.108,18 τ.μ., και έχει σχεδιαστεί με γνώμονα τις αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού.

  • Αναθεώρηση πράξης ως προς τη συνένωση όμορων οικοπέδων και εσωτερικές και εξωτερικές διαρρυθμίσεις στη νέα επέκταση κτιρίου, της εταιρίας «PELOPAC Α.Β.Ε.Ε.» στη ΒΙΠΕ Θεσσαλονίκης στη Σίνδο

Αφορά στη συνένωση οικοπέδων για επέκταση και αναδιαμόρφωση του βιομηχανικού κτιρίου της εν λόγω εταιρίας επεξεργασίας τροφίμων που τοποθετείται στη Βιομηχανική Περιοχή της Θεσσαλονίκης στη Σίνδο, σε συνολική έκταση 21.153,55 τ.μ.

  • Ανέγερση νέου κτιρίου αποθήκευσης και διανομής –Logistics– με περίφραξη σε οικοδομικό τετράγωνο στον Δήμο Ωραιοκάστρου στην ΠΕ Θεσσαλονίκης, ιδιοκτησίας της εταιρείας ΒΙΟΣΑΡΠ ΕΙΔΗ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ Α.Ε.

Αφορά στην ανέγερση νέου βιομηχανικού κτιρίου αποθήκευσης και διανομής στην περιοχή εκτός σχεδίου του Ωραιοκάστρου. Πρόκειται για ισόγειο κτίριο με χρήση για την αποθήκευση ειδών οικιακής χρήσης και με πρόβλεψη για χώρους γραφείων.