Παραδόθηκε το βιοκλιματικό νηπιαγωγείο στην Τερψιθέα Γλυφάδας

Παραδόθηκε το βιοκλιματικό νηπιαγωγείο στην Τερψιθέα Γλυφάδας
Τρίτη, 28/09/2021 - 21:49

Στις ΗΠΑ τα πράσινα σχολεία αποτελούν τη νέα τάση και έχουν εξελιχθεί σε κίνημα γονέων που ζητούν όχι μόνο να κατασκευάζονται παντού, αλλά και να εμφυσήσουν στα παιδιά τους μια οικολογική αντίληψη για τη ζωή. Στη Γλυφάδα παραδόθηκε σήμερα ένα νέο βιοκλιματικό νηπιαγωγείο, ολοκαίνουργιο, φιλικό σε παιδιά και εκπαιδευτικούς, παραμυθένιο, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

«Είναι αυτές οι στιγμές που μας κάνουν να ξεχνάμε κόπους, δυσκολίες, εμπόδια. Η στιγμή σήμερα το πρωί που το νέο νηπιαγωγείο της πόλης μας γέμισε με τα παιδικά χαμόγελα και φωνές. Ολοκαίνουργιο. Βιοκλιματικό. Παραμυθένιο. Αυτό είναι το σχολείο που αξίζει στα παιδιά μας και αυτό τους παραδώσαμε σήμερα», τονίζει ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου. Και προσθέτει: «Αν πιστεύετε ότι οι φωτογραφίες δείχνουν κάποιο σχολείο στην Αμερική ή στη βόρεια Ευρώπη, ρωτήστε τους γονείς που πήγαν σήμερα για πρώτη φορά τα μικρά τους παιδιά: Είναι το καινούργιο μας νηπιαγωγείο στην Τερψιθέα (επί της οδού Αγίου Νεκταρίου), χτισμένο με πολύ κόπο, αλλά προπαντός με αγάπη και μεράκι. Το σύγχρονο αυτό σχολικό συγκρότημα στεγάζει έξι τμήματα νηπίων, λύνοντας ένα μεγάλο πρόβλημα στην Άνω Γλυφάδα. Καταργούμε έτσι παλιές εγκαταστάσεις νηπιαγωγείων σε ισόγεια πολυκατοικιών, ενώ χάρη στα φωτοβολταϊκά στη στέγη μηδενίσαμε ουσιαστικά το ενεργειακό κόστος ! Το σχολείο κατασκευάστηκε με δαπάνες του Δήμου μας σε έκταση που παραχωρήθηκε από την ΚΤΥΠ (ο φορέας διάδοχος του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων) και ευχαριστούμε θερμά τον πρόεδρό της Τίμο Κατσίμπο και τον διευθύνοντα σύμβουλο Χρήστο Γιάνναρη.

Μέσα από την καρδιά μου ένα τεράστιο μπράβο σε όλους τους εργαζόμενους για τη σκληρή δουλειά τους. Το έργο ολοκληρώθηκε ταχύτατα και χωρίς την παραμικρή έκπτωση στην ποιότητα. Πλέον, με την προσθήκη και του νηπιαγωγείου αυτού, η υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση εφαρμόζεται στη Γλυφάδα μας με τον πλέον άρτιο τρόπο. Η ζωή μας στη Γλυφάδα συνεχίζει να αλλάζει με έργα».

«Νιώθουμε περήφανοι γι αυτό το νέο υπέροχο δημιούργημα που παραδώσαμε σήμερα στα παιδιά της πόλης μας. Η Γλυφάδα κατόρθωσε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να ανταποκριθεί κατά τον καλύτερο τρόπο στις απαιτήσεις της δίχρονης προσχολικής υποχρεωτικής εκπαίδευσης. Στεγάσαμε όλα τα παιδιά σε σύγχρονα σχολεία. Συνεχίζουμε», επισημαίνει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού Περικλής Δορκοφίκης.