Ημερίδα ΑΠΕ-ΜΠΕ: Η Βόρεια Ελλάδα στο μεταβαλλόμενο γεωπολιτικό περιβάλλον της Νοτιοανατολικής Ευρώπης

Ημερίδα ΑΠΕ-ΜΠΕ: Η Βόρεια Ελλάδα στο μεταβαλλόμενο γεωπολιτικό περιβάλλον της Νοτιοανατολικής Ευρώπης
Δευτέρα, 13/09/2021 - 12:24

H Διεύθυνση Μακεδονίας- Θράκης του Αθηναϊκού- Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων οργανώνει στο πλαίσιο της φετινής ΔΕΘ, ημερίδα με θέμα «Η Βόρεια Ελλάδα στο μεταβαλλόμενο γεωπολιτικό περιβάλλον της Νοτιοανατολικής Ευρώπης».

Η εκδήλωση θα γίνει σήμερα Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου, στις 17.30, στην αίθουσα «Ξανθίππη Χόιπελ» του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (ΜΟΜus), στον χώρο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και περιλαμβάνει τις ενότητες:

- «Η Θεσσαλονίκη και οι γεωπολιτικές μεταβολές στην περιοχή»- Μαργαρίτης Σχοινάς, αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

- «Ο τομέας της ενέργειας στην Ελλάδα: προκλήσεις και ευκαιρίες»- Δρ. Φαίη Μακαντάση, Επικεφαλής Ερευνών διαΝΕΟσις

- «Η (Βόρεια) Ελλάδα ως “ κόμβος” στο εν εξελίξει ενεργειακό παιχνίδι στην Νοτιοανατολική Ευρώπη και την Ανατολική Μεσόγειο»- Γιάννης Μανιάτης, πρώην υπουργός, καθηγητής Πανεπιστημίου.

- «Ο από βορρά οδικός τουρισμός ως αιμοδότης της τουριστικής μας βιομηχανίας»- Γιώργος Σταφυλάκης, προϊστάμενος του γραφείου του ΕΟΤ, με έδρα το Βουκουρέστι, αρμόδιος για τις βαλκανικές τουριστικές δεξαμενές - Γρηγόρης Τάσιος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων.

- «Η Θεσσαλονίκη μέσα από τα “ μάτια” της διεθνούς διπλωματίας»- Sibylla Bendig, Γενική Πρόξενος Γερμανίας - Sandrine Mouchet, Γενική Πρόξενος της Γαλλίας και Διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης.

Η συζήτηση θα διεξαχθεί με την μέθοδο των ερωτήσεων προς τους ομιλητές, τις οποίες θα υποβάλλουν οι δημοσιογράφοι Σταύρος Τζίμας, Σοφία Παπαδόπουλου και Αλεξάνδρα Γούτα.

Η είσοδος στον χώρο της εκδήλωσης είναι δυνατή μόνο κατόπιν σχετικής πρόσκλησης, λόγω των περιορισμών της COVID. Ωστόσο, η συζήτηση θα μεταδοθεί ζωντανά από τον ιστότοπο του ΑΠΕ-ΜΠΕ και τους λογαριασμούς του ΑΠΕ-ΜΠΕ στο YouTube και στο Facebook.