Η ΡΑΕ συμμετέχει ενεργά στην 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Η ΡΑΕ συμμετέχει ενεργά στην 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης
Τρίτη, 07/09/2021 - 14:34

Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας συμμετέχει ενεργά για 5η συνεχή χρονιά στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης με αυτοτελή παρουσία (κτίριο 10, stand 24) από τις 11 έως τις 19 Σεπτεμβρίου 2021, αποτυπώνοντας τη δέσμευση της να εδραιώσει έναν ισχυρό δίαυλο επικοινωνίας με την ενεργειακή αγορά, τους καταναλωτές και την κοινωνία των πολιτών.

Στο πλαίσιο αυτό και στοχεύοντας να αναδείξει τις νέες επιλογές που προβάλλουν μέσα από την αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα θα διοργανώσει τρεις ενεργειακές εκδηλώσεις:

  • Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2021, ώρα 10:00 έως 13:30 με θέμα «Μετάβαση σε μια πράσινη οικονομία: Τα οφέλη, οι προκλήσεις και οι κίνδυνοι από τη σκοπιά της Ρυθμιστικής Αρχής» (Μέρος Α’) και «Πόλεις του μέλλοντος: Ηλεκτροκίνηση, Περιβαλλοντικά Ουδέτερα Λιμάνια (EcoPorts) και καινοτόμες πολιτικές» (Μέρος Β’)
  • Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2021, ώρα 19:00 με θέμα «Η εποχή του υδρογόνου: Η μετάβαση προς μία οικονομία μηδενικών ρύπων».
  • Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2021, ώρα 19:00 με θέμα «Η ρύθμιση των ενεργειακών αγορών και η ενσωμάτωση των νέων τεχνολογιών στο ρυθμιστικό πλαίσιο»

Όλες οι εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα στην Αίθουσα Α – Σ.Κ. «Ν. Γερμανός» στο Κτίριο 8 (2ος όροφος) εντός των εγκαταστάσεων της ΔΕΘ.

Λόγω των αυξημένων μέτρων αντιμετώπισης του Κορωνοϊού και τήρησης του αυστηρού υγειονομικού πρωτοκόλλου θα υπάρχει περιορισμένος αριθμός ατόμων με φυσική παρουσία στην Αίθουσα και η είσοδος θα επιτρέπεται αποκλειστικά σε όσους έχουν σχετική πρόσκληση από τη ΡΑΕ. Για το λόγο αυτό παρέχεται η δυνατότητα και ταυτόχρονης ζωντανής διαδικτυακής μετάδοσης των εκδηλώσεων και συγκεκριμένα για την:

Σας ενημερώνουμε ότι για την είσοδο στη ΔΕΘ θα πρέπει να τηρούνται αυστηρώς τα υγειονομικά πρωτόκολλα που έχει θέσει η Οργανωτική Επιτροπή της 85ης ΔΕΘ, δηλαδή θα επιτρέπεται η είσοδος αποκλειστικά και μόνο με την επίδειξη του GreenPass* (εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες): https://www.thessalonikifair.gr/el/protokollo-leitoyrgias

(*GreenPass νοείται, είτε η βεβαίωση εμβολιασμού/νόσησης SARS-Cov-2, είτε το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID-19)

Εκπαιδευτικό διαδραστικό ενεργειακό παιγνίδι για τους μαθητές

Στο πλαίσιο της 85ης ΔΕΘ και όλες τις μέρες και ώρες λειτουργίας της:

Σαββατοκύριακα (11-12.09 & 18-19.09) από τις 10:00 έως τις 22:00 και τις καθημερινές από τις 16:00 έως τις 22:00 οι μαθητές και οι μαθήτριες θα έχουν τη δυνατότητα, τηρώντας πάντα τα αυστηρά υγειονομικά μέτρα, να παίξουν με ασφάλεια, σε ειδικό εξωτερικό χώρο στην είσοδο του περιπτέρου 10, το τρισδιάστατο παιγνίδι τύπου φιδάκι που έχει δημιουργήσει η ΡΑΕ.

Στόχος του παιγνιδιού είναι να συμβάλλει στη διαμόρφωση ορθούς ενεργειακής συνείδησης στους μαθητές/μαθήτριες, αναφορικά με τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και τα οφέλη τους και να τους αφυπνίσει στην αντιμετώπιση του φαινομένου της Κλιματικής Αλλαγής.

Πρόγραμμα ενεργειακών εκδηλώσεων της ΡΑΕ στο πλαίσιο της 85ης ΔΕΘ 2021