Συνάντηση Σκρέκα με τον Υφυπουργό́ Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης της Γερμανίας, Norbert Barthle

Συνάντηση Σκρέκα με τον Υφυπουργό́ Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης της Γερμανίας, Norbert Barthle
Παρασκευή, 23/07/2021 - 17:49

Με τον Υφυπουργό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης της Γερμανίας, Norbert Barthle συναντήθηκε χθες ο Κώστας Σκρέκας. Αμέσως μετά τη συνάντηση ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, δήλωσε:

"Είχα τη χαρά να υποδεχθώ στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας τον Υφυπουργό́ Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης της Γερμανίας, Norbert Barthle. Στην ιδιαίτερα εποικοδομητική μας συνάντηση, συζητήσαμε το όραμα που μοιραζόμαστε για μια Ευρώπη κλιματικά ουδέτερη έως το 2050 καθώς και για τις σημαντικές πρωτοβουλίες που πρέπει να αναλάβουμε στην κατεύθυνση της προώθησης ενός βιώσιμου και δίκαιου κοινωνικού και οικονομικού μετασχηματισμού.

Επιπρόσθετα, διερευνήσαμε τις δυνατότητες συνεργασίας για την ορθολογική διαχείριση απορριμμάτων σε νησιωτικούς προορισμούς και την περαιτέρω προώθηση της ηλεκτροκίνησης. Η Γερμανία, είναι μια χώρα με μεγάλη εμπειρία στον τομέα των εναλλακτικών μορφών μετακίνησης που θα μπορούσε να αποδειχθεί σημαντικός σύμμαχος στην πορεία μας προς μια νέα κουλτούρα «πράσινων» μετακινήσεων".