Το νέο project της LEITWIND στο Δίστομο με τις τρεις ανεμογεννήτριες

Το νέο project της LEITWIND στο Δίστομο με τις τρεις ανεμογεννήτριες
Πέμπτη, 01/07/2021 - 19:29

Ένα ακόμη έργο έρχεται να προσθέσει στο χαρτοφυλάκιό της η εταιρεία LEITWIND. Πρόκειται για 3 ακόμη ανεμογεννήτριες τύπου LTW80 (1,5 MW HH 50m) που θα συμβάλουν στην ενεργειακή μετάβαση της χώρας.

Κοντά στο αιολικό πάρκο Γαϊδουροράχη, η LEITWIND εγκατέστησε ένα αιολικό πάρκο στο Ύψωμα. Οι 3 ανεμογεννήτριες βρίσκονται σε μια βουνοπλαγιά στους πρόποδες του Παρνασσού, ένα από τα πιο διάσημα χιονοδρομικά κέντρα στην Ελλάδα. Ο χρόνος και οι υλικοτεχνικές προκλήσεις ξεπεράστηκαν με επιτυχία: Λόγω του μεγέθους των διαφόρων εξοπλιστικών εξαρτημάτων και μερών και των δρόμων, η μεταφορά κατέστη εξαιρετικά δύσκολη. Ωστόσο, χάρη στις αποδεδειγμένες δεξιότητες σχεδιασμού και οργάνωσης της LEITWIND, όλες οι ανεμογεννήτριες εγκαταστάθηκαν εγκαίρως.

Οι 3 νέες ανεμογεννήτριες αναμένεται να παράγουν συνολικά 16.090 MWh/ετησίως ηλεκτρικής ενέργειας, προμηθεύοντας περίπου 4.650 νοικοκυριά στην Ελλάδα με καθαρή ενέργεια.

Η τουρμπίνα LTW80 είναι γνωστή για την πρωτοποριακή τεχνολογία της και προσφέρει μεγάλη αποδοτικότητα στην παραγωγή ενέργειας, ενώ, καθίσταται εξαιρετικά αξιόπιστη και χωρίς διακοπές στη λειτουργία της. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, αυτά τα δύο ποιοτικά χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων, συνιστούν τον λόγο για τον οποίο η LTW80 είναι η πιο δημοφιλής τουρμπίνα της εταιρείας στον κόσμο, καταγράφοντας τα περισσότερα MW.