Καλώς ήρθατε στον υπέροχο κόσμο της Ηλεκτροκίνησης από τη ΔΕΗ

Καλώς ήρθατε στον υπέροχο κόσμο της Ηλεκτροκίνησης από τη ΔΕΗ
Πέμπτη, 01/07/2021 - 18:46

Με σύνθημα το… «Το μέλλον φορτίζει» αναμένεται να μας καλωσορίσει σήμερα στις 6 το απόγευμα στον κόσμο της ηλεκτροκίνησης η ΔΕΗ.

Την επίσημη έναρξη θα κηρύξει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Γιώργος Στάσσης σε μία εκδήλωση που θα μεταδοθεί διαδικτυακά και θα μπορείτε όλοι να παρακολουθήσετε εδώ.

Στην εκδήλωση αναμένεται να παρουσιαστούν οι πρωτοβουλίες που ήδη έχουν δρομολογηθεί προκειμένου η ΔΕΗ να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στο χώρο της ηλεκτροκίνησης.

Μάλιστα στο site της και στη σχετική ενότητα της ηλεκτροκίνησης αναφέρεται: Η ΔΕΗ δεσμεύεται να αλλάξει για πάντα τον τρόπο που μετακινούμαστε, με την ηλεκτροκίνηση και την πράσινη ενέργεια. Διαθέτουμε ήδη το πιο εκτεταμένο δίκτυο δημόσιων φορτιστών, που αναπτύσσεται κάθε μέρα σε περισσότερα σημεία και σε περισσότερες πόλεις σε όλη την Ελλάδα, για να σας προσφέρουμε σύγχρονες λύσεις φόρτισης για τα ηλεκτρικά οχήματά σας. Μέσα από τη στενή συνεργασία με δημόσιους φορείς και με μεγάλες επιχειρήσεις που εξυπηρετούν στους χώρους στάθμευσής τους πολλούς οδηγούς, μέχρι το τέλος του 2021 θα έχουμε εγκαταστήσει δημόσιους φορτιστές σε ολόκληρη τη χώρα.
Και τα σχέδιά μας είναι ακόμα πιο δυναμικά για την επόμενη 5ετία.

Το όφελος της ηλεκτροκίνησης είναι σημαντικό για όλους. Ξεκινά από τη δραματική μείωση των εκπομπών ρύπων και την αναστροφή της κλιματικής κρίσης και οδηγεί σε πιο φιλικές πόλεις και συστήματα μετακινήσεων που μας χαρίζουν ανεξαρτησία και ελευθερία στην καθημερινότητά μας. Η ΔΕΗ δημιουργεί τις υποδομές και μαζί τη συνείδηση για έναν νέο τρόπο ζωής, πιο φιλικό προς το περιβάλλον, πιο «έξυπνο», πιο βιώσιμο».

Αξίζει να σημειωθεί πως η εταιρία έχει ήδη υπογράψει σχετικές συμφωνίες με τα super market ΑΒ Βασιλόπουλος, την εταιρεία ταξί Beat, τη Fraport Greece, την LeasePlan Hellas και την ΕΛΙΝΟΙΛ, ενώ σύντομα αναμένονται και νέες συνεργασίες με εταιρίες σε όλη την Ελλάδα.

Προκειμένου οι καταναλωτές που επιθυμούν να φορτίσουν το αυτοκίνητό τους σε φορτιστή της ΔΕΗ, η εταιρία δημιούργησε την εφαρμογή Charge Assist και μπορεί να εγκατασταθεί σε apple και android πατώντας ΕΔΩ .

Τέλος, όλα τα σημεία φόρτισης της ΔΕΗ εμφανίζονται στο χάρτη μέσω της εφαρμογής Charge Assist (θα χρειαστείτε mobile data ή Wi-Fi) και στην ιστοσελίδα της ΔΕΗ. Για κάθε σημείο φόρτισης αναγράφεται η ακριβής διεύθυνση της τοποθεσίας του φορτιστή, τον τύπο του φορτιστή, καθώς επίσης παρέχονται σε πραγματικό χρόνο πληροφορίες σχετικά με την ισχύ του φορτιστή και τη διαθεσιμότητά του.