Σύμβουλος Στρατηγικής του ΥΠΕΝ για τη μεταλιγνιτική μετάβαση η Speed

Σύμβουλος Στρατηγικής του ΥΠΕΝ για τη μεταλιγνιτική μετάβαση η Speed
Δευτέρα, 28/06/2021 - 16:16

Την ανάθεση παροχής υπηρεσιών συμβούλου στρατηγικής του ΥΠΕΝ για τη μεταλιγνιτική μετάβαση ανέλαβε η Speed, έπειτα από διαγωνισμό.

Συγκεκριμένα η εταιρεία SPEED Σύμβουλοι Ανάπτυξης ΑΕ αναλαμβάνει την παροχή υπηρεσιών Συμβούλου Στρατηγικής Περιβαλλοντικής Εκτίμησης για το Πρόγραμμα ΔΙΚΑΙΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ 2021-2027, όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση:

Στο αντικείμενο τoυ έργου περιλαμβάνονται:

-Η εκπόνηση της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Σ.Μ.Π.Ε.).

-Η υποβολή συμπληρωματικών στοιχείων και τεκμηριώσεων που θα απαιτηθούν από την αρμόδια αρχή.

-Η υποστήριξη για την δημοσιοποίηση και την διαβούλευση της ΣΜΠΕ, καθώς και η παρακολούθηση των διαβουλεύσεων, συλλέγοντας τα σχετικά συμπεράσματα/ αποτελέσματα.

-Υποστήριξη των εργασιών της Συντονιστικής Επιτροπής ΔΑΜ, όσον αφορά την εκπόνηση, διαβούλευση και έγκριση της ΣΜΠΕ.

-Η πρόταση για την προσθήκη στις Σ.Μ.Π.Ε. κατάλληλων δεικτών που να συνεισφέρουν στην παρακολούθηση και αξιολόγηση των επιπτώσεων στο περιβάλλον, κατά την υλοποίηση του Προγράμματος.

-Η ενσωμάτωση των αποτελεσμάτων της διαβούλευσης και των παρατηρήσεων που θα απαιτηθούν από την αρμόδια αρχή στη Σ.Μ.Π.Ε., καθώς και η καταγραφή των επιβαλλόμενων από την απόφαση έγκρισης της Σ.Μ.Π.Ε. τροποποιήσεων στο Πρόγραμμα.

Η διάρκεια της σύμβασης που θα υπογραφεί θα είναι 8 μήνες και συνολική δαπάνη που θα καταβάλλει το ΥΠΕΝ ανέρχεται σε 49.104 (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).