Mytilineos: Διπλασιασμός μεγεθών στην τριετία, έκλεισε συμφωνία με ΔΕΗ

Mytilineos: Διπλασιασμός μεγεθών στην τριετία, έκλεισε συμφωνία με ΔΕΗ
Τρίτη, 15/06/2021 - 20:20

Διπλασιασμό των οικονομικών μεγεθών της Mytilineos στην επόμενη τριετία, αρχής γενομένης από την οικονομική χρήση του 2021, προέβλεψε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Ευάγγελος Mυτιληναίος.

Μιλώντας πριν από λίγο στην ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων, ο κ. Mυτιληναίος διατύπωσε την εκτίμηση ότι η κερδοφορία του 2021 θα είναι διπλάσια του 2020. «Εφόσον επιβεβαιωθεί η πρόβλεψή μου το 2022, θα ακολουθήσει η απογείωση της Mytilineos».

Ο ίδιος ανακοίνωσε, επίσης, ότι εντός των επόμενων ημερών οριστικοποιούνται και οι τελευταίες λεπτομέρειες της συμφωνίας της Αλουμίνιον της Ελλάδος με τη ΔΕΗ, για το νέο τιμολόγιο του ηλεκτρικού ρεύματος της βιομηχανίας.

Από το 2023, μετά από 60 χρόνια συνεργασίας, η ΑτΕ θα αποδεσμευθεί πλέον από τη ΔEΗ, καθώς με τη νέα μονάδα φυσικού αερίου στον Άγιο Νικόλαο Βοιωτίας και την ενέργεια από τις ΑΠΕ του ομίλου θα υπερκαλύπτονται οι ανάγκες της βιομηχανίας σε ηλεκτρισμό. Σε αυτό θα συμβάλει και το «πρασίνισμα» του αλουμινίου.

Η γενική συνέλευση των μετόχων ενέκρινε τη διανομή μερίσματος 0,364 ευρώ ανά μετοχή, με έναρξη καταβολής την 1η Ιουλίου.

Συντάκτης Αθηνά Καλαϊτζόγλου, Πηγή euro2day.gr