Εquinor: Περισσότερες επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θέτοντας μεσοπρόθεσμους στόχους για το κλίμα

Εquinor: Περισσότερες επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θέτοντας μεσοπρόθεσμους στόχους για το κλίμα
Τρίτη, 15/06/2021 - 16:19

Η Equinor θα αυξήσει το ποσοστό των επενδύσεών της στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τις λεγόμενες λύσεις χαμηλού άνθρακα καθώς επιδιώκει να διευρύνει τις δραστηριότητές της, δήλωσε ο Νορβηγός παραγωγός πετρελαίου και φυσικού αερίου σε ενημέρωση στρατηγικής την Τρίτη.

Ανέφερε ότι η εταιρεία θα αυξήσει τα μερίσματά της και θα εισαγάγει μια νέα πρωτοβουλία επαναγοράς μετοχών.

Η πλειοψηφία της κρατικής εταιρείας, υπό την πίεση ιδιωτικών επενδυτών καθώς και ορισμένων μελών του κοινοβουλίου της Νορβηγίας για να δείξει ότι μπορεί να προσαρμοστεί σε ένα μέλλον χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, θέτει στόχους για τον τρόπο περιορισμού των εκπομπών της μεσοπρόθεσμα.

Έτσι, μέχρι το 2030, περισσότερο από το 50% των κεφαλαιουχικών δαπανών θα διατεθεί σε λύσεις ανανεώσιμης ενέργειας και χαμηλών εκπομπών άνθρακα, ανέφερε η εταιρεία.

Η Equinor δεν έκανε πλέον καμία αναφορά στο προηγούμενο μακροπρόθεσμο σχέδιο ανάπτυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου, το οποίο είχε ζητήσει ετήσια αύξηση της παραγωγής κατά 3% έως το 2026, και παρείχε μόνο βραχυπρόθεσμες προοπτικές με τη μορφή αύξησης 2% το 2021 σε σύγκριση με το 2020.

«Η στρατηγική μας υποστηρίζεται από σαφείς ενέργειες για την επιτάχυνση της μετάβασής μας, αυξάνοντας ταυτόχρονα τις ταμειακές ροές και τις αποδόσεις», δήλωσε ο επικεφαλής Excecutive Anders Opedal.

Πηγή: Reuters