Έκθεση: Οι ανανεώσιμες πηγές θα παρέχουν μισό εκατομμύριο θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ έως το 2030

Έκθεση: Οι ανανεώσιμες πηγές θα παρέχουν μισό εκατομμύριο θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ έως το 2030
Τρίτη, 08/06/2021 - 14:22

Η αποανθρακοποίηση της Αμερικής έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει 500.000-600.000 νέες θέσεις εργασίας στις αιολικές, ηλιακές βιομηχανίες και μπαταρίες αποθήκευσης έως το 2030, σύμφωνα με νέα έκθεση της American Clean Power Association (ACP).

Η έκθεση Clean Energy Labor Supply για το 2021, η οποία εκπονήθηκε από την BW Research Partnership, διαπιστώνει επίσης ότι η κάλυψη των υψηλότερων από τον μέσο όρο αμοιβών και συνδικαλιστικών οργανώσεων είναι βασικές πτυχές του μέλλοντος της απασχόλησης καθαρής ενέργειας.

Τα στοιχεία βασίστηκαν στην υπόθεση ότι η χώρα θα φθάσει την παραγωγή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας κατά 50-70% έως το τέλος της δεκαετίας.

Οι τομείς των κατασκευών και των επαγγελματικών υπηρεσιών θα δουν την πλειονότητα της αύξησης της απασχόλησης να αντιπροσωπεύει το 38% των ετών εργασίας, τις επαγγελματικές υπηρεσίες να αντιπροσωπεύουν το 25% και τις κατασκευές στο 21%.

Συγκεκριμένα, οι τεχνικοί ανεμογεννητριών, φωτοβολταϊκών πάνελ, οι τεχνικοί επεξεργασίας ημιαγωγών, οι κατασκευαστές μετάλλων και οι ηλεκτρολόγοι θα έχουν μεγάλη ζήτηση για την παραγωγή και εγκατάσταση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και των δυνατοτήτων αποθήκευσης.

Ο τομέας των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας απασχολεί ήδη περισσότερα από 415.000 άτομα στις ΗΠΑ.

Η διευθύνουσα σύμβουλος της ACP, Χέδερ Ζίχαλ, δήλωσε:

«Οι θέσεις εργασίας καθαρής ενέργειας είναι ποιοτικές θέσεις εργασίας και η Αμερική πρόκειται να δημιουργήσει πολύ περισσότερες από αυτές καθώς εργαζόμαστε μαζί για την επίτευξη των οικονομικών και κλιματικών στόχων της χώρας μας.Οι εργαζόμενοι στην καθαρή ενέργεια έχουν καλό μισθό, εργάζονται σε ασφαλείς και υγιείς συνθήκες και αποτελούν μέρος μιας δυναμικής και αναπτυσσόμενης βιομηχανίας που καθιστά την Αμερική έναν ασφαλέστερο, υγιέστερο και καθαρότερο τόπο».

Πηγή: renews.biz