Βίντεο: Η καθαρή ενέργεια είναι αξιόπιστη για να διατηρήσει τα φώτα αναμμένα

Βίντεο: Η καθαρή ενέργεια είναι αξιόπιστη για να διατηρήσει τα φώτα αναμμένα
Πέμπτη, 27/05/2021 - 14:11

Είναι η καθαρή ενέργεια αξιόπιστη όταν ο άνεμος δεν φυσά και ο ήλιος δεν λάμπει; Η απάντηση είναι ναι, όπως παρουσίαζει το βίντεο: Clean energy reliably keeps the lights on.

https://www.youtube.com/watch?v=bu8e7-D2QxI&t=117s&ab_channel=AmericanCleanPowerAssociation

Σύμφωνα με το βίντεο, οι ΗΠΑ έχουν αρκετή αιολική και ηλιακή ισχύ για να τροφοδοτήσουν 50 εκατομμύρια νοικοκυριά και αυτός ο αριθμός αυξάνεται γρήγορα. Επιπλέον, η καθαρή ενέργεια αποδείχτηκε επαρκής κατά τη διάρκεια ακραίων καιρικών φαινομένων, όταν οι συμβατικοί σταθμοί παραγωγής ενέργειας απέτυχαν λόγω πλημμύρων, βλαβών εξοπλισμού και παγωμένων καύσιμων.

Οι λόγοι είναι αρκετοί, λοιπόν, για να στηριχθούμε στην καθαρή ενέργεια. Καθώς οι αλλαγές στην παραγωγή αιολικής και ηλιακής ενέργειας είναι σταδιακές και προβλέψιμες, οι διαχειριστές δικτύου έχουν πολύ χρόνο για να προσαρμοστούν όταν η παραγωγή αιολικής και ηλιακής ενέργειας αυξάνεται ή μειώνεται.

Επιπλεόν, το ευρύ γεωγραφικό αποτύπωμα της καθαρής ενέργειας είναι σημαντικό. Αυτό σημαίνει ότι εάν σε μία περιοχή οι καιρικές συνθήκες δεν διευκολύνουν τηςν παραγωγή ανανεώσιμης ενέργειας, σε μία άλλη θα υπάρχουν ευνοϊκές συνθήκες.

Ακόμη, η πρόοδος στην τεχνολογία αποθήκευσης ενέργειας επιτρέπει στους διαχειριστές δικτύου να εξοικονομήσουν την μεγάλη παραγωγή αιολικής και ηλιακής ενέργειας για να χρησιμοποιήθεί αργότερα.

Τέλος, είναι σημαντικές οι επενδύσεις σε νέες και αναβαθμισμένες γραμμές μεταφοράς , οι οποίες καθιστούν ολόκληρο το σύστημα πιο αξιόπιστο και προσιτό.