ΕΛΕΤΑΕΝ: Ζητά ενημέρωση από τη ΡΑΕ για το πρόστιμο των 5 εκατ. ευρώ στον ΑΔΜΗΕ για το Δυτικό Διάδρομο

ΕΛΕΤΑΕΝ: Ζητά ενημέρωση από τη ΡΑΕ για το πρόστιμο των 5 εκατ. ευρώ στον ΑΔΜΗΕ για το Δυτικό Διάδρομο
Πέμπτη, 27/05/2021 - 13:59

Επιστολή προς τον πρόεδρο της ΡΑΕ Α. Δαγούμα, τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΑΔΜΗΕ Μ. Μανουσάκη και την γενική γραμματέα του ΥΠΕΝ Α. Σδούκου απέστειλε ο πρόεδρος της ΕΛΕΤΑΕΝ Παναγιώτης Λαδακάκος ζητώντας ενημέρωση, μετά από όχληση όπως αναφέρει μελών του. Συγκεκριμένα στην επιστολή αναφέρεται:

«Με την παρούσα επιθυμούμε να ζητήσουμε ενημέρωση σχετικά με την πρόσφατη απόφαση της ΡΑΕ για την επιβολή προστίμου στον ΑΔΜΗΕ για το δυτικό διάδρομο στην Πελοπόννησο.

Ειδικότερα, επιχειρήσεις - μέλη μας έθεσαν υπόψη μας ποικίλα δημοσιεύματα στα οποία περιλαμβάνονται, υπό μορφή ρεπορτάζ, αναφορές σε μέρη του σκεπτικού που φέρεται ότι αποτέλεσε τη δικαιολογητική βάση της απόφασης της ΡΑΕ. Παραδειγματικά, αναφερόμαστε σε ρεπορτάζ της ιστοσελίδας www.anagnostis.org όπου περιλαμβάνονται αναφορές στην Ορθοδοξία, το μοναχισμό και την Ορθόδοξη Εκκλησία σε σχέση με την υλοποίηση έργων και το περιβάλλον.

Kαι από άλλα δημοσιεύματα φέρεται ότι η απόφαση περιέχει σκέψεις που καταλαμβάνουν πέραν των δικτύων και άλλου είδους επενδύσεις, περιλαμβανομένων των επενδύσεων ΑΠΕ ή μπορεί να επηρεάζουν τον τρόπο που ερμηνεύονται τα δικαιώματα των επενδυτών.

Για αυτό, θα θέλαμε ευγενικά να παρακαλέσουμε να μας κοινοποιήσετε την απόφαση προκειμένου να την μελετήσουμε».