ΗΠΑ: Προς άρση των κυρώσεων για τον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 2

ΗΠΑ: Προς άρση των κυρώσεων για τον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 2
Τετάρτη, 19/05/2021 - 21:28

Προς άρση των κυρώσεων στην διαχειρίστρια εταιρεία του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2 προσανατολίζεται η κυβέρνηση Τζο Μπάιντεν στις ΗΠΑ όπως μετέδωσε το Reuters.
Πιο αναλυτικά έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, που ζητήθηκε από το Κογκρέσο, καταλήγει στο συμπέρασμα, ότι παρότι στην διαχειρίστρια εταιρεία Nord Stream 2 AG του αγωγού και στον διευθύνοντα σύμβουλο της, τον Ματίας Βάρνιχ, που είναι σύμμαχος του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, είχαν επιβληθεί κυρώσεις, είναι προς το εθνικό συμφέρον των ΗΠΑ να αρθούν οι κυρώσεις αυτές, ανέφερε η πηγή.
Η εν λόγω πηγή είπε ότι η κυβέρνηση υπό την ηγεσία του Δημοκρατικού προέδρου Τζο Μπάιντεν αισθάνθηκε ότι είναι σημαντικό να στείλει ένα μήνυμα σχετικά με την στρατηγική της δέσμευση να ανοικοδομήσει τις σχέσεις της με την Γερμανία, οι οποίες υπέστησαν σοβαρές βλάβες επί προεδρίας του Ρεπουμπλικάνου πρόεδρου Ντόναλντ Τραμπ.
Την επικείμενη άρση των κυρώσεων είχε ανακοινώσει χθες, Τρίτη, ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Axios, με δημοσίευμα του στο οποίο άσκησαν κριτική οι Ρεπουμπλικάνοι στην Ουάσιγκτον. Οι εκπρόσωποι του Λευκού Οίκου απέφυγαν να σχολιάσουν το θέμα.