ΡΑΕ: Δημόσια διαβούλευση για την τροποποίηση διατάξεων στο πλαίσιο αλλαγής προμηθευτή

ΡΑΕ: Δημόσια διαβούλευση για την τροποποίηση διατάξεων στο πλαίσιο αλλαγής προμηθευτή
Τρίτη, 18/05/2021 - 23:14

Σε δημόσια διαβούλευση θέτει η ΡΑΕ την τροποποίηση διατάξεων των άρθρων 39 και 42 ΚΠΗΕ σχετικά με το πλαίσιο αλλαγής προμηθευτή.

Οι προτεινόμενες ρυθμίσεις αποβλέπουν στη σύμμετρη ικανοποίηση σκοπών δημοσίου συμφέροντος και συγκεκριμένα αφενός στη διασφάλιση της άσκησης του δικαιώματος του καταναλωτή για ελεύθερη επιλογή Προμηθευτή με τους ελάχιστους δυνατούς περιορισμούς, αφετέρου στην αποτροπή συσσώρευσης στους Προμηθευτές ανεξόφλητων οφειλών από καταναλωτές, σε συνέχεια άσκησης του ανωτέρω δικαιώματός τους, προκειμένου για τη διατήρηση της ευστάθειας των συναλλαγών και της ρευστότητας στη λιανική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.

Λαμβάνοντας υπόψη το σκεπτικό της υπ’ αριθ. 1888/2020 απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, τις απόψεις των συμμετεχόντων στις προηγηθείσες διαβουλεύσεις , για την επίτευξη των ως άνω σκοπών δημοσίου συμφέροντος και την εξασφάλιση κανονιστικής σταθερότητας δια της πρόβλεψης ρυθμίσεων που θα εναρμονίζονται με την πρόσφατη κρίση του ΣτΕ, η ΡΑΕ θέτει δια του παρόντος σε δημόσια διαβούλευση τις προτεινόμενες ρυθμίσεις για την αναμόρφωση του πλαισίου του Κώδικα Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας σε Πελάτες (εφεξής: «ΚΠΗΕ», ΦΕΚ Β΄ 832/2013) για την αλλαγή Προμηθευτή, με σκοπό την υποβολή ακολούθως Γνώμης στο ΥΠΕΝ κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 138 του ν. 4001/2011.